Lineaire loopwielgeleidingen

Een lineaire loopwielgeleiding bestaat uit een aluminium profiel met daarin twee geharde en geslepen assen. Over deze assen loopt een slede met geharde en geslepen loopwielen. Deze geleiding is uitermate geschikt voor hoge snelheden en versnellingen.  Ook is deze zeer geschikt om te gebruiken in minder schone werkomgevingen.

De loopwielgeleiding verdelen we in drie groepen:

  1. Standaard loopwielgeleiding
    Deze loopwielgeleiding bestaat uit een aluminium profiel met aan de buitenzijde twee assen waar een slede met 4 loopwielen over beweegt.
  2. Compacte loopwielgeleiding
    Deze loopwielgeleiding bestaat uit een aluminium profiel met aan de binnenzijde twee assen waar een slede met drie loopwielen beweegt.
  3. Franke loopwielgeleiding
    Deze loopwielgeleiding bestaat uit een aluminium rail waarover een cassette met speciale looprollen beweegt.
Lees verder

Er zijn 7 producten gevonden

Lineaire loopwielgeleidingen

Algemene informatie over onze loopwielgeleiding

Omgevingsfactoren
De lineaire loopwielgeleidingen van Almotion zijn goed inzetbaar bij toepassingen in een vervuilende omgeving. Denk hierbij aan houtbewerkingsmachines, verspaningsmachines en machines waarbij hun productieproces veel stof of andersoortig afval produceert die op de lineaire geleiding terecht kan komen. De geleidingen zijn ook leverbaar met RVS assen en RVS loopwielen.

Snelheid
Deze loopwielgeleidingen zijn uitermate geschikt voor hoge snelheden en hoge versnellingen en vertragingen. Snelheden van 5 m/s en vertragingen tot wel 7 m/s zijn geen enkel probleem. Natuurlijk zijn er wel een aantal punten waar u rekening mee dient te houden. Denk hierbij aan o.a. gewicht, acceleratie, de gewenste nauwkeurigheid en de positie van de massa ten aanzien van de geleiding.

Werktemperatuur
De standaard werktemperatuur zit tussen de -20°C en de +80°C. Indien u andere  werktemperaturen wenst zijn er voor een aantal gevallen speciale loopwielen leverbaar

Afstellen van de loopwielen
De afstelling van de loopwielen is betrekkelijk eenvoudig. De loopwielgeleiding is altijd standaard voorzien van 2 niet verstelbare loopwielen en 1 of 2 verstelbare loopwielen. Een verstelbaar loopwiel is voorzien van een excentrische as en een borgmoer. Door deze as te verdraaien verandert de druk van het loopwiel op de as. Hierdoor kunt u zelf kiezen voor bijvoorbeeld een weinig speling, spelingsvrij of zelfs een bepaalde voorspanning.

Maatvoeringen van de loopwielgeleidingen
De geleiding is leverbaar met assen van 6 mm, 10 mm en 20 mm. De aluminium profielen zijn er in verschillende uitvoeringen net als de sledes en de grootte van de loopwielen.