Compacte en micro cilinders

Almotion biedt een brede selectie van compacte luchtcilinders die geschikt zijn voor een groot toepassingsgebied. Onze kleine pneumatische cilinders hebben een ontwerp uit één stuk met geïntegreerde groeven, waardoor reed-contacten direct in het cilinderprofiel kunnen worden gemonteerd en er geen beugels meer nodig zijn.
De kleine pneumatische cilinders hebben ook geïntegreerde geleidingsassen, waardoor er geen directe belasting op afdichtingen uitgeoefend wordt en hierdoor de levensduur van de afdichting wordt verlengd. Hierdoor wordt ook de behoefte aan externe geleidingen verminderd.

Lees verder

Er zijn 11 producten gevonden

Compacte en micro cilinders

De compacte cilinders van API hebben een laag, plat profiel, wat vooral handig is bij weinig inbouwruimte. Meerdere montagevlakken zorgen voor nog meer inbouw flexibiliteit. Een hoge weerstand tegen torsie-, rotatie- en zijdelingse belastingen maken het gebruik in veeleisende toepassingen mogelijk.
Ook zijn er verschillende lageropties. Een olievrij lager heeft weinig onderhoud nodig en is geschikt voor toepassingen met zware belasting. Een sferisch lager levert hoge cyclustijden en is hierdoor zeer geschikt voor hoge snelheidsapplicaties.

Voorgesmeerd

Al onze compacte luchtcilinders zijn voorgesmeerd en daarom geschikt voor niet-gesmeerde systemen.

Microcilinder

Onze bekendste compacte pneumatische cilinder is de microcilinder (ISO 6432).

De eindkappen van deze pneumatische microcilinder zijn verbonden met het cilinderhuis door middel van felsranden. Deze zorgen voor een gegarandeerde lekdichte verbinding. Een nitrilrubberen ring (NBR) verzorgt de demping. De microcilinder van het type MDMA heeft een instelbare pneumatische buffering aan beide eindkappen.De standaard cilinders zijn voorzien van een eindkap- en zuigerstangmoer. Ook is het mogelijk om 1 of meerdere reed-contacten te gebruiken bij het magnetische type (MSM/MDMA).

Wenst u persoonlijk advies over de compacte cilinders of een andere luchtcilinder, neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag.