Festo roterende aandrijving met tandheugel

Almotion levert roterende aandrijving met tandheugel van het merk Festo. Roterende aandrijving met tandheugel overbrenging zetten energie om in roterende bewegingen. Een roterende aandrijving met tandheugel zorgt voor hoge nauwkeurigheid en heeft een hoog draagvermogen.

Lees verder

Er zijn 1 product gevonden

Merk

Festo roterende aandrijving met tandheugel

Pneumatische actuatoren met tandheugel zijn roterende aandrijvingen die worden gebruikt voor draaien, openen, sluiten, mengen, oscilleren, positioneren, sturen en nog vele andere mechanische applicaties met rotaties. Roterende aandrijvingen worden ook vaak gebruikt voor het automatiseren van kwartslagafsluiters, zoals kogel- of vlinderkleppen.

Pneumatische actuatoren met tandheugel overbrenging zetten energie om in roterende bewegingen. In onderstaande afbeelding kunt u zien dat de overbrenging bestaat uit een rond tandwiel (het ronsel) en deze wordt gegrepen door een lineair tandwiel; dit is de tandheugel.

TandheugeloverbrengingWenst u meer informatie over Festo roterende aandrijving met tandheugel? Neem contact met ons op. Onze specialisten geven u graag advies.