Festo stoppercilinders

Almotion levert verschillende type Festo stoppercilinders. Stoppercilinders bieden veel precisie, stabiliteit en hebben een zeer lange levensduur. Ze bieden vele mogelijkheden binnen de industriële automatisering.

Lees verder

Er zijn 3 producten gevonden

Merk

Festo stoppercilinders

Het stoppen op één vooraf bepaalde positie kan men eenvoudig en gemakkelijk realiseren door gebruik te maken van één of meerdere stoppercilinders. Stoppercilinders hebben als doel werkstukdragers, paletten of pakketten tegen te stoppen op een positie en weer vrij te geven wanneer het past in de productieketen. Stoppercilinders zorgen ervoor dat deze functie eenvoudig kan worden uitgevoerd voor massa’s tot 300 kg. Het grote verschil met traditionele cilinders bestaat erin dat stoppercilinders grote dwarskrachten op de zuigerstang kunnen opvangen. De slaglengte van stoppercilinders zijn meestal zeer beperkt. De slaglengte is hier minder belangrijk. De zuigerstang van de stoppercilinder moet enkel een radiale kracht kunnen opnemen.

Wenst u meer informatie over stoppercilinders? Neem contact op met één van onze adviseurs. Zij staan klaar voor al uw vraagstukken.