Olieremcilinders

Olieremcilinders worden ook wel hydropneumatische cilinders genoemd. Door een pneumatische cilinder te verbinden met een olieremcilinder krijg je een zeer constante en gelijkmatige beweging.
Deze pneumatische olieremcilinders zijn bijzonder geschikt voor precisiewerk waarbij een nauwkeurige instelling vereist is.
Denk hierbij aan zagen, frezen, polijsten, boorkoppen, robottangen, persen etcetera.

Werking Olieremcilinder:

Lees verder

Er zijn 1 product gevonden

Merk

Olieremcilinders

Werking:

Als we een constante beweging van de pneumatische cilinder willen hebben dan kunnen we dit niet nauwkeurig regelen met lucht. Om een nauwkeurig instelbare positionering te krijgen gebruiken we een oliecilinder. Deze oliecilinder wordt op de pneumatische cilinder gemonteerd. Het doel van deze cilinder is dus alleen maar om de beweging van de pneumatische cilinder te vertragen en dus niet om de cilinderkracht te vergroten.
De olie wordt door een smoorventiel in de oliecilinder naar de andere kamer geduwd. Door de eigenschappen van olie gebeurd dit zeer gelijkmatig. Hierdoor krijgt de pneumatische cilinder dezelfde vereiste gelijkmatige beweging. Als de olie weer teruggaat (inschuiven pneumatische cilinder) gebeurd dit via een terugslagklep. Hierdoor kan de olie weer ongehinderd terugstromen.

schematisch olieremcilinder

De olieremcilinder van Almotion kent vele toepassingsgebieden. Denk hierbij aan bijvoorbeeld verspanend gereedschap, boren, zagen, polijsten en andere toepassingen waarbij nauwkeurigheid van groot belang is. Door eventueel het bedienen van de smoorklep kan de bewegingssnelheid van de cilinder aangepast worden.

De olieremcilinder is verkrijgbaar in diameters van 50 tot 160 mm en een maximale standaard slaglengte van 2000 mm. Indien u dit wenst kunnen wij een grotere slaglengte leveren (maatwerk).

Wilt u weten wat voor uw toepassing de beste oplossing is? Neem dan contact met ons op. Wij adviseren u graag!