Overige ventielen

Onder overige ventielen vindt u bij Almotion vele verschillende soorten pneumatische ventielen. Snelheidsregelventielen, veiligheidsventielen en snelontluchteren zijn uit voorraad leverbaar.

Lees verder

Er zijn 25 producten gevonden

Overige ventielen

In overige ventielen bij Almotion vindt u de volgende pneumatische ventielen:

  1. Snelheidsregelventielen
    Over het algemeen wil men de snelheid van perslucht cilinders regelen om een beter en een meer vloeiend proces te krijgen. De snelheid van een pneumatische cilinder is onder andere afhankelijk van de belasting op de cilinder. Om de snelheid van de in- en/of uitgaande slag te regelen, in samenwerking met de belasting, zal de hoeveelheid lucht in een bepaalde tijd bepaald moeten worden.De meest simpele manier om de snelheid te regelen is met behulp van een snelheidsregelventiel. Een snelheidsregelventiel werkt min of meer hetzelfde als een waterkraan die je open en dicht kan draaien. Zo regel je eenvoudig de snelheid van de luchttoevoer.
  2. Veiligheidsventielen
    Een veiligheidsventiel is als het ware een klep die automatisch de hoeveelheid lucht kan lozen om zo te voorkomen dat een vooraf bepaalde veilige druk kan worden overschreden. De veiligheidsventiel zal vervolgens weer sluiten en de normale druk herstellen.
  3. Snelontluchter
    Een snelontluchter, snelontluchtingsventiel, kan zorgen voor een versnelde beweging in de pneumatische cilinder. Zonder een snelontluchter kan de retourlucht via de luchtslang en het stuurventiel ontsnappen. Dus via dezelfde weg als de ingaande lucht.