Spoelen en connectoren

Almotion levert spoelen en connectoren voor ventielen van het merk API.
Daarnaast leveren wij ook meerdere merken pneumatische ventielen.

Lees verder

Er zijn 8 producten gevonden

Merk

Spoelen en connectoren

Een spoel wordt gebruikt om elektrisch bedienbare ventielen te doen werken. Hierop wordt een connector aangesloten waarop een kabel aangesloten wordt. Vervolgens gaat er lucht door de slang zodat de solenoid “bekrachtigd” wordt

Werking spoel 

Als elektrisch component wordt de spoel ook wel aangeduid als solenoïde, een letterlijke vertaling van het Engelse solenoid (spoel). De spoel is dan een actuator. Het is dan een constructie die een mechanische, lineaire beweging maakt bij het aanbrengen of wegnemen van een elektrische stroom door de spoel. De beweging wordt veroorzaakt doordat de opgewekte magnetische krachten in de delen van de kern elkaar aantrekken of loslaten. Het kan hierbij gaan om een relais, waar deze beweging elektrische contacten bedient. Vaak een ventiel die perslucht doorlaat of blokkeert. In pneumatische stuurventielen worden spoelen toegepast als stuurelement. Het werkelijke schakelen van het medium wordt door perslucht verzorgd.

Op zoek naar het juiste ventiel met spoelen en connectoren voor uw pneumatische applicatie? Wij helpen u graag verder. Neem contact met ons op voor advies.