Pneumatische grijpers

Almotion is een onafhankelijke importeur van pneumatische grijpers. Wij leveren meerdere merken grijpers, waaronder ook grijpers van het merk API.

Deze grijper is nog steeds het meest toegepaste grijpertype. Naast het feit dat hij voordelig is, is hij ook zeer compact en eenvoudig aan te sturen.

Lees verder

Er zijn 7 producten gevonden

Pneumatische grijpers

Een pneumatische grijper gebruiken we voor het met precisie optillen en verplaatsen van voorwerpen. Het gebruik van pneumatische grijpers kent een aantal grote voordelen. Ze zijn compact, eenvoudig aan te sturen en voordelig in aanschaf. Almotion levert 2 soorten: parallelgrijpers en hoekgrijpers. Een parallelgrijper heeft tegenover elkaar geplaatste vingers om een object vast te houden. Omdat ze veel verschillende productvormen en productmaten kunnen hanteren is dit het populairste type grijper. Een hoekgrijper heeft vingers die draaien om een centraal draaipunt. Dit is meestal een economischer ontwerp dat wordt gebruikt waar inbouwruimte beperkt is.

Pneumatische grijpers zijn dubbelwerkend of enkelwerkend en worden gebruikt voor interne en externe grijpbewegingen. Grijphaken kunnen aan de vingers worden bevestigd om objecten vast te kunnen houden (apart leverbaar). Deze zijn er in verschillende vormen en materialen. Het materiaal waarvan de bekken zijn gemaakt is standaard staal en op aanvraag van roestvast staal. De zuigerstang is gemaakt van roestvast staal.

Het aantal leverbare grijpers is groot, hieronder vindt u de meest voorkomende soorten:

Kunt u de juiste grijper niet vinden voor uw applicatie? Wilt u een ander merk of deskundig advies? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag verder.