Wekelijkse update Almotion

Op deze pagina delen wij u graag onze nieuwste ontwikkelingen. Benieuwd wat er bij Almotion achter de schermen gebeurt? Kom meer te weten over oplossingen in lineairtechniek en pneumatische toepassingen. Met de wekelijkse update van Almotion presenteren wij u de know how highlights welke die week binnen onze werkplaats voorbij gekomen zijn.

Lineaire eenheden LTi45 set van 12 stuks

Week 21 - RVS LTi45 set van 12 stuks
Vandaag de Robuuste roestvaststalen LTi45 “open” lineaire eenheden voor de voedingsindustrie. Deze lineaire units bevatten geen dode hoeken en gaten waar zich eventuele voedingsmiddelenresten en microben kunnen achterblijven. Een knap staaltje werk, en klaar voor transport.

Houten verzendkrat voor loopwielgeleiding 190 cm

Week 20 - RVS loopwielgeleiding AD416 van 190 cm met slede op transport
Deze week een verzending van een loopwielgeleiding van 190 cm. Hiervoor wordt in onze werkplaats een opmaat gemaakte verzendkrat gemaakt. Deze kratten van hout zijn stevig en veilig en zorgen ervoor dat uw product in perfecte staat aankomt.

Pneumatische cilinder van API lengte van 250 cm

Week 17 - API pneumatische cilinder van 250 cm
Deze week gaat een van de langste pneumatische cilinder de deur uit. Deze pneumatische cilinder van API heeft een lengte van 250 cm en een diameter van 50 mm. Een juweeltje onder de pneumatische cilinders.

Ophaspelen slang middels C-Rail met loopwielen

Week 16 - C-Rail met loopwielen
Een mooi voorbeeld van het ophaspelen slang om slanghouder. Door gebruik te maken van een C-Rail met loopwielen wordt de slang keurig opgerold om de slanghouder heen. Het geheel is handmatig te bedienen door middel van een grote knop bovenop.

Nieuwe voorraad TBI rails 400 cm

Week 15 - TBI lineaire rails 400 cm
Vandaag hebben we nieuwe voorraad lineaire rails van TBI mogen ontvangen. Met een lengte van 400 cm en in verschillende bouwgrootte -15-, -20- en -25- mm kunnen we onze klanten snel voorzien van op maat gemaakte lineaire eenheden.

Heftafels met pneumatische balgcilinders

Week 1 - Pneumatische balgcilinders
Mooie grote pneumatische balgcilinders. Deze worden gebruikt voor heftafels in de steenbewerkingsindustrie.

Pneumatisch ventieleiland

Week 2 - Ventieleiland
Eenvoudig en economisch aantrekkelijk pneumatisch ventieleiland van API. Vergroot de overzichtelijkheid en bedrijfszekerheid van uw toepassing

Telescoopgeleidingen voor 400 kg lade

Week 41 - Telescoopgeleiding
Telescoopgeleidingen met geleidingen van Rollon.
Deze week leverden wij 2 geleidingen van Rollon voor een telescoopgeleiding. Met behulp van deze geleidingen kan de lade van ruim 400 kg onderin de machine open en dicht. Dit is af en toe nodig voor onderhoud.

Vervuiling lineaire eenheden bij houtmachines

Week 40 - Lineaire eenheden
Deze week maakten wij 3 lange LT80 lineaire eenheden. Deze worden gebruikt voor houtbewerkingsmachines waarbij heel veel vervuiling vrij komt. Om deze reden hebben de lineaire eenheden een extra stalen afdekband. De units hebben een lengte van 5560 mm en een slag van 5000 mm.

Druk-vacuümset voor de scheepvaartindustrie

Week 37 - Druk-vacuümset
Deze sets zijn speciaal gemaakt voor de scheepvaartindustrie. Het gaat hier om een deurseal.

Lineaire eenheden met stalen afdichtband

Week 35 - Lineaire eenheden
Deze week maakten wij deze 6 LT80 lineaire eenheden met stalen afdichtband. Dit is onze LT80-TR-S20D.

Zuigerstangloze cilinder met loopwielgeleiding

Week 33 - zuigerstangloze cilinder
Voor een klant maakten wij deze week een zuigerstangloze cilinder met daarop een lineaire loopwielgeleiding gemonteerd. Op klantwens heeft deze 3 sledes. De middelste slede wordt aangedreven door de zuigerstangloze cilinder.

RVS lineaire eenheden met 100 mm slag

Week 32 - RVS lineaire eenheden
Deze week leverden wij deze 2 kleine RVS lineaire eenheden; onze LTi60. Deze hebben een slag van 100 mm.

X-Y-beweging met de LTC units

Week 31 - LTC units met RVS onderdelen
Deze week leverden wij deze 2 LTC lineaire eenheden. Deze worden gebruikt om een X-Y-beweging te maken om met hoge druk een zeefbocht schoon te spuiten. Omdat er contact is met water hebben wij alle stalen onderdelen vervangen door roestvast staal (RVS). Ook de V-vormige loopwielen en geharde assen van de loopwielgeleidingen bestaan volledig uit RVS.

MGP geleiding met 3 cilinders

Week 30 - Cilinders met geleiding
Deze week leverden wij deze 3 cilinders met geleiding van SMC, type MGP.

Kapotte lineaire eenheden vervangen

Week 29 - LTC lineaire eenheden
Units kapot? Binnen een dag leveren wij nieuwe! Zo ook deze week, een klant kwam bij ons met 2 kapotte lineaire units. Binnen een dag leverden wij deze 2 nieuwe LTC lineaire eenheden.

Product verticaal positioneren LT50 en LT55

Week 28 - 15 lineaire eenheden
LT50 en LT55 snel geleverd voor een klant in Oostenrijk. Deze 15 lineaire units produceerden wij voor het verticaal positioneren van een product. De Y-as bestaat uit 1 tandriem aangedreven LT50 unit met loopwielgeleiding. Deze heeft een extra geleiding uit hetzelfde profiel als van de unit maar dan zonder tandriem. De Z-as is een LT55 unit die direct aan de Y-as wordt gemonteerd.

Pneumatische besturingen met manchetafsluiter

Week 27 - API pneumatische besturingen
Voor een klant in de bouwsector leverden wij 10 speciale pneumatische besturingen van het merk API. Hiervoor is een veelgebruikte manchetafsluiter gebruikt, met een rubberen manchet erin. De pneumatische besturingen zorgen voor een overdruk, waardoor de rubberen manchet de doorvoer afsluit en een vacuüm creëert. Hierdoor gaat de manchet weer naar zijn originele stand, waardoor de doorvoer weer vrijkomt.

Lineairtechniek ook in de tuinbouw

Week 26 - LT60S lineaire units
Voor een machinebouwer in de tuinbouw leverden wij 24 van onze LT60S lineaire eenheden.

500 mm lineaire units LTi45 voor ‘schietband’

Week 23 - RVS lineaire eenheden LTi45
Deze week leverden wij 4 van onze RVS lineaire eenheden LTi45 voor een zogenaamde ‘schietband’. De units hebben een lange slede van 500 mm lang.

Machinebouwer Festo cilinders met dubbele geleiding

Week 22 - Festo cilinders met dubbele geleiding
Voor een machinebouwer leverden wij deze Festo cilinders met dubbele geleiding. De cilinders zijn bestemd voor een industriële printer. Ze zijn in veel verschillende formaten te verkrijgen. Op de foto zien we een van de grootste en een van de kleinste formaten. Deze cilinders zijn heel geschikt voor toepassingen waarbij zijdelingse belastingen uitgeoefend worden op de zuigerstang. Door de interne geleiding worden deze opgevangen.

Lineaire eenheden LTi60

Week 21 - 2 lineaire eenheden LTi60 met 312 loopwielgeleidingen
Deze week leverden wij 2 roestvast stalen lineaire eenheden (LTi60) voor een diepvriestaartenmachine. De RVS units zorgen ervoor dat 2 verwarmingsblokken in de machine naar binnen en buiten bewogen kunnen worden.

Lineaire eenheid met kogelomloopspindel

Week 20Deze week leverden wij voor een machine die gaten in schuim boort een loopwielgeleiding, 2 kogelomlooprails en een lineaire eenheid met kogelomloopspindel.

LTi45-TRB-C45

Week 19 - RVS lineaire eenheid: LTi45-TRB-C45
Recentelijk leverden wij deze lineaire unit volledig gemaakt van roestvast staal. Deze wordt door de klant gebruikt voor een sanitaire toepassing.

Gaffel: 36FF-ISO/SP

Week 18 - Gaffel: 36FF-ISO/SP
Deze week leverden wij onder andere deze zeer grote F-gaffel. Wanneer je een pneumatische cilinder levert, hoort daar ook een gaffel van formaat bij. Deze gaffel is geschikt voor cilinders met diameter 160/200 mm.

Stoppercilinders

Week 17 - 500 stoppercilinders
Deze week leverden wij 500 pneumatische stoppercilinders. Dit type cilinders gebruikt men voor het stoppen van lichte en middelzware lasten op meerdere punten van interne transportsystemen.

pneumatische API cilinders

Week 16 - 6 pneumatische API cilinders: 32/100RXDCS
Deze week leverden wij deze 6 RVS cilinders van API. Het bijzondere aan deze cilinder is dat het scharnier is geïntegreerd in de eindkap. Dit is een van de meerdere opties die mogelijk zijn bij het samenstellen van een cilinder. De cilinders zijn gemaakt van roestvast staal 316. Door het geïntegreerde scharnier in de eindkap zijn de cilinders zeer goed hygiënisch te reinigen.

Verpakkingsindustrie lineaire eenheden:

Week 15 - 9 lineaire eenheden: LTC
Deze week leverden wij 9 lineaire eenheden aan een bouwer van verpakkingsmachines voor een zogenaamde casepacker. Aan deze machinebouwer leveren wij al sinds 1997 onze tandriem aangedreven lineaire units.
Op een rijtje zijn dit:
3× LTC-TR-C10-D1-800-S met standaard lengte slede
3× LTC-TR-C10-D1-600-S met langere slede
3× LTC-TR-C10-D1-500-S met langere slede

Zware Pneumatische cilinder API

Week 13 - Pneumatische cilinder: AMT van API
Deze week leverden wij een grote AMT cilinder van API met een diameter van 160 mm en een lengte van 795 mm.

LT2-TR-S20D

Week 12 - 2 lineaire eenheden: LT2-TR-S20D
Deze week maakten wij voor een klant 2 van onze lineaire eenheden LT2-TR-S20D. Deze tandriem aangedreven lineaire eenheden zijn voorzien van onze eigen lineaire geleidingen van Lineairtechniek.

RDX cilinder van API

Week 11 - Pneumatische cilinder: RDX cilinder van API
Deze week leverden wij 2 van deze RDX cilinders van het merk API. Deze zijn volledig gemaakt van roestvast staal (RVS316) en zeer makkelijk schoon te maken (Easyclean).

IKO miniatuur lineaire geleidingen

Week 10 - 12 IKO miniatuur lineaire geleidingen
Deze week leverden wij 12 stuks miniatuur lineaire geleidingen van IKO. Aan het muntje van €0,50,- dat ernaast ligt is goed te zien hoe klein deze lineaire geleiding is. Het gaat om de LWL versie van de miniatuur geleiding. Deze leveren wij als standaard blokwagen.

Week 9

Wij blijven lekker bezig! Diverse lineaire eenheden voor verschillende klanten liggen klaar om opgehaald of verpakt en verzonden te worden.

Week 7

Pneumatische cilinder: 125/2400BMA
Deze lange API cilinder leverden wij onlangs voor een klant in de houtindustrie voor een kozijnenfabricagemachine. Slaglengte: 2400 mm, diameter 125 mm.

Week 6

2 LTC lineaire eenheden: onze zogenaamde links-rechts units
Elke lineaire unit heeft 4 sledes. Deze zijn links verbonden met de tandriem aan de bovenkant en rechts met de tandriem aan de onderkant. Hierdoor ontstaat een mechanisch verbonden links-rechts beweging en komen de sledes precies in het midden bij elkaar. De machinebouwer bouwde hiermee een systeem voor het bewerken van lange stalen profielen.

Week 5

Lineaire eenheid: LTY135-TR2-S20T-S1
Deze week leverden wij 2 van onze LTY lineaire units met een lange slaglengte aan een machinebouwer.
Het gaat hier om de S1 uitvoering van de LTY, deze heeft de geleiding met slede aan de zijkant zitten.
Het basisprofiel is 45 x 135 mm met 2 kogelomlooprailgeleidingen bouwgrootte -20- gemonteerd.
Deze 2 geleidingen vormen zo een sterk en stijf geheel waardoor er grote krachten kunnen worden opgenomen.
De tandriem is van het type 25AT10, met een maximale trekkracht van 3300N.

Week 4

Motoradaptor op LT80S
De klant wilde een HYDROMEC - VSFI M I45 wormreductor op onze lineaire eenheid LT80S monteren.
Hiervoor hebben wij een adaptor ontworpen uit RVS plaatstaal, zodat dit onderdeel goed gereinigd kan worden. Het was niet eenvoudig omdat de maten van de reductor niet helemaal goed uitkwamen. Maar het is ons gelukt om er weer een mooi stukje plaatwerk van te maken.

Week 3

Een zeer sterke lineaire eenheid: LTC.
Onze standaard LTC lineaire eenheid met 2 parallel lopende kogelomlooprailgeleidingen in plaats van een loopwielgeleiding. De klant tekende de slede, Almotion produceerde en monteerde deze. We kozen hier voor tandriem type 25AT10 en een basis aluminiumprofiel van 45x90 mm.

Week 2

200 lineaire geleidingen met bouwgrootte 20 van onze budgetline geleverd voor een klant.

Week 52

Lineair geleidingssysteem voor een pop-up toilet. 5 keer lineaire eenheid RVS.

Week 50

Lineaire eenheid: LT50S-TR-S15D.

Week 47

Lineaire eenheid: LTC
De lineaire eenheid LTC van ruim 20 meter lang is hier bij ons voorgemonteerd. Daarna is deze gedemonteerd, zodat het makkelijker in elkaar te zetten is voor de klant.

Week 45

Deze week maar liefst 14 zuigerstangloze cilinders met lineaire loopwielgeleidingen afgeleverd. Deze cilinders zijn door ons samengesteld.

Week 40

Lineaire eenheid: LTY.

Week 36

Lineaire eenheid: LT50-G8 en S15 met frame.
Mooi stukje lineairtechniek! Hier ziet u een frame met een XYZ-beweging.

Week 33

Lineaire eenheid: LT88
Deze week verlaten weer 40 lineaire eenheden LT88 onze prodcutie hal. Deze lineaire eenheden zijn bestemd voor een drukkerij. Op de units worden camera's geplaats welke de kleurcodering bewaakt. Het proces is volautomatisch. De lineaire eenheden zijn manueel en motorisch aangestuurd.

Week 31

Lineaire eenheid: LT60S
Onze lineaire eenheid de LT60S met intern een olietankje verwerkt.

Week 29

Lineaire eenheid: LTC-S2
Deze week hebben wij vijf(!) lineaire eenheden van maar liefst 10 meter mogen leveren. Deze units worden gebruikt ten behoeve van een curling baan. De lineaire units worden gebruikt om curling stenen terug te brengen.

Week 24

Lineaire eenheid: combinatie LTC en LT2
Deze lineaire unit is geleverd ten behoeve van een freestafel.

Week 21

Lineaire eenheid: : LTC-TR-D1
LTC-TR-D1 geleverd ten behoeve van revisie spuitbeweging.

Week 19

Lineaire eenheid: LTC
Zeer recentelijk hebben wij een lineaire aandrijving op de markt gebracht welke geschikt is voor de voedingsmiddelenindustrie. Deze RVS lineaire unit is ontwikkeld op basis van onze modulaire lineaire eenheid LTC.

Week 17

Lineaire eenheid: LTC
Onlangs hebben wij onze klant mogen voorzien van een lineaire eenheid van maar liefst 42 meter lang! Onze klant in de machine-industrie focust zich op totaal oplossingen op gebied van motion en control en wenste van ons een oplossingen met een lineaire eenheid van maar liefst deze speciale lengte.

Week 15

Onze lineaire unit LT2 is toegepast in een nieuwe 'wasstraat' voor het reinigen van ziekenhuisbedden.

Week 11

Almotion produceerde lineaire eenheden van de LT80S serie voor een machinebouwer in de tuinbouw. De lineaire eenheden worden gebruikt om producten te palletiseren.

Week 10

Eerste 4 van 10 stuks LT80.
Met speciale eindkap op klantwens.

Week 8

Twee lineaire units LTC - S1 uitvoering. Links en rechts uitvoering.

Week 7

4 speciale LTC units. Voorzien van RVS assen, wielen, lagers en bouten. Deze units worden gebruikt in een machine in een bakkerij.

Week 6

9x LT60S met inwendige olie tank

Week 5

24 lineaire units. Vision systemen.

Week 4

2 volledig RVS units volgens klantspecificaties.

Week 3

10x LT80 units waarvan 2 units uitgevoerd met 2 sledes
i.p.v. 1 en 2 units met een langere slede.

Week 52

Spoed project 48x lineaire eenheden LT55. Vorige week kregen we aanvraag binnen en binnen een week zijn deze verstuurd aan de machinebouwer!

Afgelopen week geleverd: RVS316 pneumatische afsluiten, G2”, met open nulstand. Speciaal voor “hete” omstandigheden. Met een omgevingstemperatuur bestendigheid van 200ºC.

Week 51

Recentelijk heeft Almotion pneumatiek geleverd voor een serie machinebouwer die ultrasoon reinigers bouwt. Bij deze applicatie zorgt de pneumatische oplossing van Almotion ervoor dat het deksel van deze ultrasoon reiniger gecontroleerd open- en dichtgaat.

Week 50

Deze week hebben we weer verzorgingsunits mogen leveren voor de jaarlijks grootonderhoud van een steenfabriek.

Week 49

Ombouw lineaire eenheid LT80. De unit wordt voorzien van een afdichtband.

Week 48

Voor een klant hebben wij een speciale pneumatische besturing geleverd. Op klantwens is een veel gebruikte manchetafsluiter gebruikt.

Week 47

Lineaire units in een curlingbaan. De units hebben een lengte van maar liefst 10 meter. Het doel van dit lineaire geleidingssysteem is de curlingstenen soepel en geruisloos terugbrengen naar het beginpunt.

Week 45

Standaard Lt80S unit maar dan net even anders. De units zijn voorzien van een langere slede, namelijk met een lengte van 500 mm.

Week 44

Afgelopen week 2 lineaire units van 4 meter geleverd voor een palletizer machines voor de topfolie.

Week 42

Deze week leveren wij weer 9 stuks lineaire eenheden LT50. De units worden gebruikt in een machine om flesjes in een laboratorium te vullen.

Week 40

Deze week leveren wij weer 9 stuks lineaire eenheden LT60S. De units worden gebruikt in een bloemverpakkingsmachine. Deze 9 lineaire eenheden zijn een deel levering van 25 stuks.

Week 37

Deze week leveren wij parallel lopende lineaire eenheden . Deze worden toegepast in intern transportsystemen.

Week 36

Deze week leveren wij weer een unieke lineaire eenheid LT50. Deze LT50 bestaat uit een profielrail bestaat met een dubbele railgeleiding voor extra stabiliteit.

Week 35

Almotion heeft er weer een octrooi bij voor lineaire aandrijftechniek! Super trots! Onder nieuws staat het volledige artikel.

Week 34

Olievernevelaar met groot reservoir. Dit is een 2 liter reservoir met pneumatiek olie. Ook leverbaar in 5 liter.

Week 33

Work in progress. Hier ziet u 9x de lineaire eenheid LT80 van 4,5 meter in de maak.

Week 32

AMAK persluchtcilinders met een INOX AISI 316 zuigerstang toegepast in de offshore en scheepsindustrie.

Week 30

Lineaire unit van 12 meter lang met een speciale tandriem. Al eerder hebben wij deze variant geleverd met een lengte van 6 meter.

Week 29

Wij hebben weer een grote voorraad stoppercilinders. Deze worden veel gebruikt in de palletindustrie.

Week 27

Mooie lineaire units LT88 in de maak. Maar liefst 56 stuks.

Week 24

Door onze diversiteit en veelzijdigheid van aluminium profielen maken wij ook op maak gemaakte frames.

Week 23

Grote gaffel met kogelkop. Dit is een gaffel met kogelkop voor een ø320mm cilinder. Voor de beeldvorming: De cilinder is een ø25mm en heeft een M10x1,25 schroefdraad. De gaffel met kogelkop heeft een M50 x 2 schroefdraad. Zo belangrijk zijn de juiste maten.

Week 22

Wij leveren extra lange units. Lineaire units langer dan 6 meter. Deze worden professional verpakt met het juiste verpakkingsmateriaal.

Week 14

Geautomatiseerde boorinstallatie. Pneumatiek en lineairtechniek komen hierin samen. Hier is AMA cilinder gebruikt en de lineaire eenheid LTY135.

Week 13

Lineaire eenheid met speciale slede in een X-Y configuratie. 2 x LT2-TR-C10 voor de X-as en 1 x LT2-TR-S20D voor de Y-as.

Week 11

Lineaire eenheden: LT50-TR-S15 op maat gemaakt.

Week 4

Lineaire eenheden: LT50S-TR-G8/LTC-TR-C10-D1.

Week 2

Lineaire eenheid: LT50-TR-G8
Onze klant levert 10 machines af met onze lineaire eenheden van de LT50 serie.