Wekelijkse update Almotion

Op deze pagina delen wij u graag onze nieuwste ontwikkelingen. Benieuwd wat er bij Almotion achter de schermen gebeurt? Kom meer te weten over oplossingen in lineairtechniek en pneumatische toepassingen. Met de wekelijkse update van Almotion presenteren wij u de Know How Highlights welke die week binnen onze werkplaats voorbij gekomen zijn.

Een drukte van jewelste bij Almotion op HM24

Week 17 - Deze week staat Almotion op de Hannover Messe 2024. Op de derde dag van de beurs was het aardig druk bij de stand.

Almotion helpt de jeugd

Week 17 - Een tijdje terug kregen wij vanuit studenten van TU Delft de vraag of wij hun konden helpen. Bij Almotion vinden wij het belangrijk om de jeugd te enthousiasmeren voor lineairtechniek. Daarom hebben wij 2 stuks LT50 lineaire eenheden aan hen geleverd.

De Omega gaat mee naar HM2024

Week 16 - Volgende week begint de Hannover Messe 2024. We zijn al druk bezig met de voorbereidingen. Ook de Omega opstelling gaat mee om aan u te laten zien.

De sledes vliegen de deur uit

Week 15 - Speciaal voor de klant hebben we deze week een hele hoop sledes op maat gemaakt.

Hier zijn we mee begonnen....

Week 12 - Met de LT1 is het lineaire verhaal van Almotion begonnen. Deze lineaire eenheid is voorzien van een spindel en een loopwielgeleiding. Deze klant vraagt nog steeds om de uitvoering met twee profielrail geleidingen aan beide zijden. Deze week weer 2 stuks afgeleverd.

Extra service Almotion

Week 11 - Maatwerk pneumatische cilinder. Speciaal voor een nieuwe klant worden 2 nieuwe cilinders op maat gemaakt en uitgebreid getest.
Diensten van Almotion

Lange LTC met Food tandriem

Week 10 - Levering van een langere lineaire eenheid LTC-TR-C10-D1. Slag is 5.450 mm. Voorzien van RVS loopwielen en een FDA blauwe 16AT10 tandriem. Natuurlijk maken wij een kist op maat zodat de eenheid onbeschadigd aankomt.

12 stuks LT80S afgeleverd

Week 7 - Aan een vaste klant geleverd 12x LT80S.
Ga naar de LT80S unit

▲ Spoed!

Week 6 - Door een defect aan lineaire eenheden van een ander merk met spoed leveren van 2 stuks LT60S. Vandaag gebeld en vandaag ook geleverd. Hierdoor lange machinestilstand voorkomen.
Ga naar de LT60S unit

Ladenklem gemaakt van LTC lineaire eenheden

Week 4 - Diverse lineaire units van de modulaire LTC serie die samen een "Ladenklem" vormen.
Ga naar de LTC unit

LTY135 met dubbele geleiding aan de zijkant

Week 3 - 2 stuks LTY135-TR-S20T-S1 voor een vaste klant die deze standaard i.c.m 2 stuks LT2's in een machine bouwt. De lty135 is in dit geval voorzien van 3 kogelomloopwagens bouwgrootte -20-.
Ga naar de LTY135 unit

LTC met 3 op maat gemaakte sledes

Week 2 - Afgelopen week waren wij gewoon geopend en hebben een lineaire eenheid afgeleverd van 6 meter lengte. Deze eenheid is voorzien van 3 sledes met bijbehorende inductiesensoren. Deze sledes zijn speciaal op maat gemaakt voor de klant.
Algemene informatie LTC unit

Luchtcilinder voor busdeur

Week 50 - Zo af en toe heb je een keer iets anders dan standaard. In dit geval hebben we een stichting geholpen met het op de weg houden van een museum bus.
Bovenste afbeelding:
Onze nieuwe deurcilinder is gemonteerd in de kast van de achterdeuren. Links is duidelijk de pen te zien waar het oog van de nieuwe cilinder overheen gaat. Ook is linksvoor goed de Y-koppeling te zien met de inregelventielen voor de snelheid van de in te voeren lucht.
Middelste afbeelding: de nieuwe en oude pneumatische cilinder.
Onderste afbeelding: de bus 1698 waar de cilinder inzit

Lineaire actuators

Week 49 - Afgelopen week weer diverse lineaire actuatoren afgeleverd. Iedere actuator wordt speciaal voor onze klanten op maat gemaakt.
Bekijk onze Lineaire actuatoren

RVS cilinders AMXV ISO 15552

Week 48 - 9 stuks roestvaststalen cilinders met een speciale afdichting die goed is voor een temperatuurbereik van -20° tot 150°C. De cilinder is gemaakt van RVS 316 L.
Bekijk deze RVS cilinders

3x olieremcilinder

Week 47 - Twee grote ollieremcilinders ø160 mm en een slag van 300 mm. De kleine cilinder ø 50mm en een slag van 200 mm. Ook is deze voorzien van een hydraulische bediening op afstand.
Bekijk onze Olieremcilinders

Cilinderbuis op maat

Week 46 -Speciaal voor een klant laten maken bij API: cilinderbuis met een binnendiameter van 250mm en een buitendiameter van 262mm. De lengte is 350mm. Beide uiteinden zijn gevlakt en onder een exacte hoek afgeschuind.

Zware LTC lineaire eenheid

Week 45 - Zeer sterke lineaire eenheden met RVS assen en RVS loopwielen. De extra sterke en brede tandriem 50AT10 zorgt voor de aandrijving. Deze worden gebruikt in een grote bakkerij.
Standaard afmetingen LTC-G20

Versteleenheid met spindel

Week 44 - Tweemaal een dubbele versteleenheid waarbij de twee bediende sledes naar elkaar toegaan. Kan ook gebruikt worden als klemeenheid. Bekijk deze versteleenheid op onze website VD2E-18-ST

API cilinders ISO 6432

Week 41 - Klaar om in een machine gebouwd te worden bij de klant. ISO 6432 cilinders voorzien van een reedschakelaar, snelheidsregelventiel en een gestuurde terugslagklep.
Merk: API
Type : 25/160MDMA
Kenmerken: dubbelwerkend met instelbare buffering

Alfatec precisie Tiger combirollen gemonteerd op montageplaat

Week 32 - Vandaag 2x Alfatec precisie Tiger combirollen PT 110.0260 gemonteerd op een klant specifiek montageplaat. Deze combirollen zijn enorm precies met een minimale speling, onderhoudsarm en levenslang gesmeerd. Leverbaar in verschillende afmetingen (zoals op de foto afgebeeld een kleine en grote combirol).

RVS c-rail toepasbaar voor verschillende luiken in een boot

Week 28 - Vandaag de RVS c-rail. Gemonteerd aan alle luiken in een boot, nadat de huidige profielrail niet meer aan de wensen voldeed. Er is gekozen voor een c-rail met bouwgrootte -30- een handig en robuust systeem om eenvoudig de luiken te openen.

API Monostabiel elektrisch bediende ventielen ISO2E50

Week 27 - Vandaag een complete API Monostabiel ventiel ISO2E50. Geschikt voor montage op een basisplaat. Deze elektrisch bediende API ISO2E50 ventiel is geschikt om hoge druk en temperaturen te weerstaan. Heeft een grotere lucht doorlaat (L/min) en geen vernauwing in de stromingsrichting. Een must onder de ventielen.

Luchtverzorgingseenheid Festo garandeert de juiste luchtdruk

Week 25 - Vandaag een luchtverzorgingsregelaar van Festo. Deze luchtverzorgingseenheid regelt de juiste
luchtdruk en zuivert de lucht kwaliteit ervan. Eventueel uit te breiden met andere Festo componenten. Bespaar op perslucht en verleng de levensduur van uw installatie!

Lineaire open unit met slede aan zijkant LTC-TR-C16 S1

Week 24 - Vandaag gaan we twee LTC-TR-C16 S1 assembleren. Dit is een open lineaire eenheid uit de modulair serie van Almotion. De lineaire units op de foto's zijn nog niet van alle onderdelen voorzien, maar het ziet er al goed uit!

Lineaire eenheden LT88 zwart kabelrups

Week 23 - LT88 zwart set van 15 stuks
Vandaag de Lineaire eenheden LT88 waarbij de bekabeling en de kabelrups in de unit is verwerkt. Een knap stukje vakmanschap, en klaar voor transport.

Lineaire eenheden LTi45 set van 12 stuks

Week 21 - RVS LTi45 set van 12 stuks
Vandaag de Robuuste roestvaststalen LTi45 “open” lineaire eenheden voor de voedingsindustrie. Deze lineaire units bevatten geen dode hoeken en gaten waar zich eventuele voedingsmiddelenresten en microben kunnen achterblijven. Een knap staaltje werk, en klaar voor transport.

Houten verzendkrat voor loopwielgeleiding 190 cm

Week 20 - RVS loopwielgeleiding AD416 van 190 cm met slede op transport
Deze week een verzending van een loopwielgeleiding van 190 cm. Hiervoor wordt in onze werkplaats een opmaat gemaakte verzendkrat gemaakt. Deze kratten van hout zijn stevig en veilig en zorgen ervoor dat uw product in perfecte staat aankomt.

Pneumatische cilinder van API lengte van 250 cm

Week 17 - API pneumatische cilinder van 250 cm
Deze week gaat een van de langste pneumatische cilinder de deur uit. Deze pneumatische cilinder van API heeft een lengte van 250 cm en een diameter van 50 mm. Een juweeltje onder de pneumatische cilinders.

Ophaspelen slang middels C-Rail met loopwielen

Week 16 - C-Rail met loopwielen
Een mooi voorbeeld van het ophaspelen slang om slanghouder. Door gebruik te maken van een C-Rail met loopwielen wordt de slang keurig opgerold om de slanghouder heen. Het geheel is handmatig te bedienen door middel van een grote knop bovenop.

Nieuwe voorraad TBI rails 400 cm

Week 15 - TBI lineaire rails 400 cm
Vandaag hebben we nieuwe voorraad lineaire rails van TBI mogen ontvangen. Met een lengte van 400 cm en in verschillende bouwgrootte -15-, -20- en -25- mm kunnen we onze klanten snel voorzien van op maat gemaakte lineaire eenheden.

Heftafels met pneumatische balgcilinders

Week 1 - Pneumatische balgcilinders
Mooie grote pneumatische balgcilinders. Deze worden gebruikt voor heftafels in de steenbewerkingsindustrie.

Pneumatisch ventieleiland

Week 2 - Ventieleiland
Eenvoudig en economisch aantrekkelijk pneumatisch ventieleiland van API. Vergroot de overzichtelijkheid en bedrijfszekerheid van uw toepassing

Telescoopgeleidingen voor 400 kg lade

Week 41 - Telescoopgeleiding
Telescoopgeleidingen met geleidingen van Rollon.
Deze week leverden wij 2 geleidingen van Rollon voor een telescoopgeleiding. Met behulp van deze geleidingen kan de lade van ruim 400 kg onderin de machine open en dicht. Dit is af en toe nodig voor onderhoud.

Vervuiling lineaire eenheden bij houtmachines

Week 40 - Lineaire eenheden
Deze week maakten wij 3 lange LT80 lineaire eenheden. Deze worden gebruikt voor houtbewerkingsmachines waarbij heel veel vervuiling vrij komt. Om deze reden hebben de lineaire eenheden een extra stalen afdekband. De units hebben een lengte van 5560 mm en een slag van 5000 mm.

Druk-vacuümset voor de scheepvaartindustrie

Week 37 - Druk-vacuümset
Deze sets zijn speciaal gemaakt voor de scheepvaartindustrie. Het gaat hier om een deurseal.

Lineaire eenheden met stalen afdichtband

Week 35 - Lineaire eenheden
Deze week maakten wij deze 6 LT80 lineaire eenheden met stalen afdichtband. Dit is onze LT80-TR-S20D.

Zuigerstangloze cilinder met loopwielgeleiding

Week 33 - zuigerstangloze cilinder
Voor een klant maakten wij deze week een zuigerstangloze cilinder met daarop een lineaire loopwielgeleiding gemonteerd. Op klantwens heeft deze 3 sledes. De middelste slede wordt aangedreven door de zuigerstangloze cilinder.

RVS lineaire eenheden met 100 mm slag

Week 32 - RVS lineaire eenheden
Deze week leverden wij deze 2 kleine RVS lineaire eenheden; onze LTi60. Deze hebben een slag van 100 mm.

X-Y-beweging met de LTC units

Week 31 - LTC units met RVS onderdelen
Deze week leverden wij deze 2 LTC lineaire eenheden. Deze worden gebruikt om een X-Y-beweging te maken om met hoge druk een zeefbocht schoon te spuiten. Omdat er contact is met water hebben wij alle stalen onderdelen vervangen door roestvast staal (RVS). Ook de V-vormige loopwielen en geharde assen van de loopwielgeleidingen bestaan volledig uit RVS.

MGP geleiding met 3 cilinders

Week 30 - Cilinders met geleiding
Deze week leverden wij deze 3 cilinders met geleiding van SMC, type MGP.

Kapotte lineaire eenheden vervangen

Week 29 - LTC lineaire eenheden
Units kapot? Binnen een dag leveren wij nieuwe! Zo ook deze week, een klant kwam bij ons met 2 kapotte lineaire units. Binnen een dag leverden wij deze 2 nieuwe LTC lineaire eenheden.

Product verticaal positioneren LT50 en LT55

Week 28 - 15 lineaire eenheden
LT50 en LT55 snel geleverd voor een klant in Oostenrijk. Deze 15 lineaire units produceerden wij voor het verticaal positioneren van een product. De Y-as bestaat uit 1 tandriem aangedreven LT50 unit met loopwielgeleiding. Deze heeft een extra geleiding uit hetzelfde profiel als van de unit maar dan zonder tandriem. De Z-as is een LT55 unit die direct aan de Y-as wordt gemonteerd.

Pneumatische besturingen met manchetafsluiter

Week 27 - API pneumatische besturingen
Voor een klant in de bouwsector leverden wij 10 speciale pneumatische besturingen van het merk API. Hiervoor is een veelgebruikte manchetafsluiter gebruikt, met een rubberen manchet erin. De pneumatische besturingen zorgen voor een overdruk, waardoor de rubberen manchet de doorvoer afsluit en een vacuüm creëert. Hierdoor gaat de manchet weer naar zijn originele stand, waardoor de doorvoer weer vrijkomt.

Lineairtechniek ook in de tuinbouw

Week 26 - LT60S lineaire units
Voor een machinebouwer in de tuinbouw leverden wij 24 van onze LT60S lineaire eenheden.

500 mm lineaire units LTi45 voor ‘schietband’

Week 23 - RVS lineaire eenheden LTi45
Deze week leverden wij 4 van onze RVS lineaire eenheden LTi45 voor een zogenaamde ‘schietband’. De units hebben een lange slede van 500 mm lang.

Machinebouwer Festo cilinders met dubbele geleiding

Week 22 - Festo cilinders met dubbele geleiding
Voor een machinebouwer leverden wij deze Festo cilinders met dubbele geleiding. De cilinders zijn bestemd voor een industriële printer. Ze zijn in veel verschillende formaten te verkrijgen. Op de foto zien we een van de grootste en een van de kleinste formaten. Deze cilinders zijn heel geschikt voor toepassingen waarbij zijdelingse belastingen uitgeoefend worden op de zuigerstang. Door de interne geleiding worden deze opgevangen.

Lineaire eenheden LTi60

Week 21 - 2 lineaire eenheden LTi60 met 312 loopwielgeleidingen
Deze week leverden wij 2 roestvast stalen lineaire eenheden (LTi60) voor een diepvriestaartenmachine. De RVS units zorgen ervoor dat 2 verwarmingsblokken in de machine naar binnen en buiten bewogen kunnen worden.

Lineaire eenheid met kogelomloopspindel

Week 20 - Deze week leverden wij voor een machine die gaten in schuim boort een loopwielgeleiding, 2 kogelomlooprails en een lineaire eenheid met kogelomloopspindel.

LTi45-TRB-C45

Week 19 - RVS lineaire eenheid: LTi45-TRB-C45
Recentelijk leverden wij deze lineaire unit volledig gemaakt van roestvast staal. Deze wordt door de klant gebruikt voor een sanitaire toepassing.

Gaffel: 36FF-ISO/SP

Week 18 - Gaffel: 36FF-ISO/SP
Deze week leverden wij onder andere deze zeer grote F-gaffel. Wanneer je een pneumatische cilinder levert, hoort daar ook een gaffel van formaat bij. Deze gaffel is geschikt voor cilinders met diameter 160/200 mm.

Stoppercilinders

Week 17 - 500 stoppercilinders
Deze week leverden wij 500 pneumatische stoppercilinders. Dit type cilinders gebruikt men voor het stoppen van lichte en middelzware lasten op meerdere punten van interne transportsystemen.

pneumatische API cilinders

Week 16 - 6 pneumatische API cilinders: 32/100RXDCS
Deze week leverden wij deze 6 RVS cilinders van API. Het bijzondere aan deze cilinder is dat het scharnier is geïntegreerd in de eindkap. Dit is een van de meerdere opties die mogelijk zijn bij het samenstellen van een cilinder. De cilinders zijn gemaakt van roestvast staal 316. Door het geïntegreerde scharnier in de eindkap zijn de cilinders zeer goed hygiënisch te reinigen.

Verpakkingsindustrie lineaire eenheden:

Week 15 - 9 lineaire eenheden: LTC
Deze week leverden wij 9 lineaire eenheden aan een bouwer van verpakkingsmachines voor een zogenaamde casepacker. Aan deze machinebouwer leveren wij al sinds 1997 onze tandriem aangedreven lineaire units.
Op een rijtje zijn dit:
3× LTC-TR-C10-D1-800-S met standaard lengte slede
3× LTC-TR-C10-D1-600-S met langere slede
3× LTC-TR-C10-D1-500-S met langere slede

Zware Pneumatische cilinder API

Week 13 - Pneumatische cilinder: AMT van API
Deze week leverden wij een grote AMT cilinder van API met een diameter van 160 mm en een lengte van 795 mm.

LT2-TR-S20D

Week 12 - 2 lineaire eenheden: LT2-TR-S20D
Deze week maakten wij voor een klant 2 van onze lineaire eenheden LT2-TR-S20D. Deze tandriem aangedreven lineaire eenheden zijn voorzien van onze eigen lineaire geleidingen van Lineairtechniek.

RDX cilinder van API

Week 11 - Pneumatische cilinder: RDX cilinder van API
Deze week leverden wij 2 van deze RDX cilinders van het merk API. Deze zijn volledig gemaakt van roestvast staal (RVS316) en zeer makkelijk schoon te maken (Easyclean).

IKO miniatuur lineaire geleidingen

Week 10 - 12 IKO miniatuur lineaire geleidingen
Deze week leverden wij 12 stuks miniatuur lineaire geleidingen van IKO. Aan het muntje van €0,50,- dat ernaast ligt is goed te zien hoe klein deze lineaire geleiding is. Het gaat om de LWL versie van de miniatuur geleiding. Deze leveren wij als standaard blokwagen.

Week 9

Wij blijven lekker bezig! Diverse lineaire eenheden voor verschillende klanten liggen klaar om opgehaald of verpakt en verzonden te worden.

Week 7

Pneumatische cilinder: 125/2400BMA
Deze lange API cilinder leverden wij onlangs voor een klant in de houtindustrie voor een kozijnenfabricagemachine. Slaglengte: 2400 mm, diameter 125 mm.

Week 6

2 LTC lineaire eenheden: onze zogenaamde links-rechts units
Elke lineaire unit heeft 4 sledes. Deze zijn links verbonden met de tandriem aan de bovenkant en rechts met de tandriem aan de onderkant. Hierdoor ontstaat een mechanisch verbonden links-rechts beweging en komen de sledes precies in het midden bij elkaar. De machinebouwer bouwde hiermee een systeem voor het bewerken van lange stalen profielen.

Week 5

Lineaire eenheid: LTY135-TR2-S20T-S1
Deze week leverden wij 2 van onze LTY lineaire units met een lange slaglengte aan een machinebouwer.
Het gaat hier om de S1 uitvoering van de LTY, deze heeft de geleiding met slede aan de zijkant zitten.
Het basisprofiel is 45 x 135 mm met 2 kogelomlooprailgeleidingen bouwgrootte -20- gemonteerd.
Deze 2 geleidingen vormen zo een sterk en stijf geheel waardoor er grote krachten kunnen worden opgenomen.
De tandriem is van het type 25AT10, met een maximale trekkracht van 3300N.

Week 4

Motoradaptor op LT80S
De klant wilde een HYDROMEC - VSFI M I45 wormreductor op onze lineaire eenheid LT80S monteren.
Hiervoor hebben wij een adaptor ontworpen uit RVS plaatstaal, zodat dit onderdeel goed gereinigd kan worden. Het was niet eenvoudig omdat de maten van de reductor niet helemaal goed uitkwamen. Maar het is ons gelukt om er weer een mooi stukje plaatwerk van te maken.

Week 3

Een zeer sterke lineaire eenheid: LTC.
Onze standaard LTC lineaire eenheid met 2 parallel lopende kogelomlooprailgeleidingen in plaats van een loopwielgeleiding. De klant tekende de slede, Almotion produceerde en monteerde deze. We kozen hier voor tandriem type 25AT10 en een basis aluminiumprofiel van 45x90 mm.

Week 2

200 lineaire geleidingen met bouwgrootte 20 van onze budgetline geleverd voor een klant.

Week 52

Lineair geleidingssysteem voor een pop-up toilet. 5 keer lineaire eenheid RVS.

Week 50

Lineaire eenheid: LT50S-TR-S15D.

Week 47

Lineaire eenheid: LTC
De lineaire eenheid LTC van ruim 20 meter lang is hier bij ons voorgemonteerd. Daarna is deze gedemonteerd, zodat het makkelijker in elkaar te zetten is voor de klant.

Week 45

Deze week maar liefst 14 zuigerstangloze cilinders met lineaire loopwielgeleidingen afgeleverd. Deze cilinders zijn door ons samengesteld.

Week 40

Lineaire eenheid: LTY.

Week 36

Lineaire eenheid: LT50-G8 en S15 met frame.
Mooi stukje lineairtechniek! Hier ziet u een frame met een XYZ-beweging.

Week 33

Lineaire eenheid: LT88
Deze week verlaten weer 40 lineaire eenheden LT88 onze prodcutie hal. Deze lineaire eenheden zijn bestemd voor een drukkerij. Op de units worden camera's geplaats welke de kleurcodering bewaakt. Het proces is volautomatisch. De lineaire eenheden zijn manueel en motorisch aangestuurd.

Week 31

Lineaire eenheid: LT60S
Onze lineaire eenheid de LT60S met intern een olietankje verwerkt.

Week 29

Lineaire eenheid: LTC-S2
Deze week hebben wij vijf(!) lineaire eenheden van maar liefst 10 meter mogen leveren. Deze units worden gebruikt ten behoeve van een curling baan. De lineaire units worden gebruikt om curling stenen terug te brengen.

Week 24

Lineaire eenheid: combinatie LTC en LT2
Deze lineaire unit is geleverd ten behoeve van een freestafel.

Week 21

Lineaire eenheid: : LTC-TR-D1
LTC-TR-D1 geleverd ten behoeve van revisie spuitbeweging.

Week 19

Lineaire eenheid: LTC
Zeer recentelijk hebben wij een lineaire aandrijving op de markt gebracht welke geschikt is voor de voedingsmiddelenindustrie. Deze RVS lineaire unit is ontwikkeld op basis van onze modulaire lineaire eenheid LTC.

Week 17

Lineaire eenheid: LTC
Onlangs hebben wij onze klant mogen voorzien van een lineaire eenheid van maar liefst 42 meter lang! Onze klant in de machine-industrie focust zich op totaal oplossingen op gebied van motion en control en wenste van ons een oplossingen met een lineaire eenheid van maar liefst deze speciale lengte.

Week 15

Onze lineaire unit LT2 is toegepast in een nieuwe 'wasstraat' voor het reinigen van ziekenhuisbedden.

Week 11

Almotion produceerde lineaire eenheden van de LT80S serie voor een machinebouwer in de tuinbouw. De lineaire eenheden worden gebruikt om producten te palletiseren.

Week 10

Eerste 4 van 10 stuks LT80.
Met speciale eindkap op klantwens.

Week 8

Twee lineaire units LTC - S1 uitvoering. Links en rechts uitvoering.

Week 7

4 speciale LTC units. Voorzien van RVS assen, wielen, lagers en bouten. Deze units worden gebruikt in een machine in een bakkerij.

Week 6

9x LT60S met inwendige olie tank

Week 5

24 lineaire units. Vision systemen.

Week 4

2 volledig RVS units volgens klantspecificaties.

Week 3

10x LT80 units waarvan 2 units uitgevoerd met 2 sledes
i.p.v. 1 en 2 units met een langere slede.

Week 52

Spoed project 48x lineaire eenheden LT55. Vorige week kregen we aanvraag binnen en binnen een week zijn deze verstuurd aan de machinebouwer!

Afgelopen week geleverd: RVS316 pneumatische afsluiten, G2”, met open nulstand. Speciaal voor “hete” omstandigheden. Met een omgevingstemperatuur bestendigheid van 200ºC.

Week 51

Recentelijk heeft Almotion pneumatiek geleverd voor een serie machinebouwer die ultrasoon reinigers bouwt. Bij deze applicatie zorgt de pneumatische oplossing van Almotion ervoor dat het deksel van deze ultrasoon reiniger gecontroleerd open- en dichtgaat.

Week 50

Deze week hebben we weer verzorgingsunits mogen leveren voor de jaarlijks grootonderhoud van een steenfabriek.

Week 49

Ombouw lineaire eenheid LT80. De unit wordt voorzien van een afdichtband.

Week 48

Voor een klant hebben wij een speciale pneumatische besturing geleverd. Op klantwens is een veel gebruikte manchetafsluiter gebruikt.

Week 47

Lineaire units in een curlingbaan. De units hebben een lengte van maar liefst 10 meter. Het doel van dit lineaire geleidingssysteem is de curlingstenen soepel en geruisloos terugbrengen naar het beginpunt.

Week 45

Standaard Lt80S unit maar dan net even anders. De units zijn voorzien van een langere slede, namelijk met een lengte van 500 mm.

Week 44

Afgelopen week 2 lineaire units van 4 meter geleverd voor een palletizer machines voor de topfolie.

Week 42

Deze week leveren wij weer 9 stuks lineaire eenheden LT50. De units worden gebruikt in een machine om flesjes in een laboratorium te vullen.

Week 40

Deze week leveren wij weer 9 stuks lineaire eenheden LT60S. De units worden gebruikt in een bloemverpakkingsmachine. Deze 9 lineaire eenheden zijn een deel levering van 25 stuks.

Week 37

Deze week leveren wij parallel lopende lineaire eenheden . Deze worden toegepast in intern transportsystemen.

Week 36

Deze week leveren wij weer een unieke lineaire eenheid LT50. Deze LT50 bestaat uit een profielrail bestaat met een dubbele railgeleiding voor extra stabiliteit.

Week 35

Almotion heeft er weer een octrooi bij voor lineaire aandrijftechniek! Super trots! Onder nieuws staat het volledige artikel.

Week 34

Olievernevelaar met groot reservoir. Dit is een 2 liter reservoir met pneumatiek olie. Ook leverbaar in 5 liter.

Week 33

Work in progress. Hier ziet u 9x de lineaire eenheid LT80 van 4,5 meter in de maak.

Week 32

AMAK persluchtcilinders met een INOX AISI 316 zuigerstang toegepast in de offshore en scheepsindustrie.

Week 30

Lineaire unit van 12 meter lang met een speciale tandriem. Al eerder hebben wij deze variant geleverd met een lengte van 6 meter.

Week 29

Wij hebben weer een grote voorraad stoppercilinders. Deze worden veel gebruikt in de palletindustrie.

Week 27

Mooie lineaire units LT88 in de maak. Maar liefst 56 stuks.

Week 24

Door onze diversiteit en veelzijdigheid van aluminium profielen maken wij ook op maak gemaakte frames.

Week 23

Grote gaffel met kogelkop. Dit is een gaffel met kogelkop voor een ø320mm cilinder. Voor de beeldvorming: De cilinder is een ø25mm en heeft een M10x1,25 schroefdraad. De gaffel met kogelkop heeft een M50 x 2 schroefdraad. Zo belangrijk zijn de juiste maten.

Week 22

Wij leveren extra lange units. Lineaire units langer dan 6 meter. Deze worden professional verpakt met het juiste verpakkingsmateriaal.

Week 14

Geautomatiseerde boorinstallatie. Pneumatiek en lineairtechniek komen hierin samen. Hier is AMA cilinder gebruikt en de lineaire eenheid LTY135.

Week 13

Lineaire eenheid met speciale slede in een X-Y configuratie. 2 x LT2-TR-C10 voor de X-as en 1 x LT2-TR-S20D voor de Y-as.

Week 11

Lineaire eenheden: LT50-TR-S15 op maat gemaakt.

Week 4

Lineaire eenheden: LT50S-TR-G8/LTC-TR-C10-D1.

Week 2

Lineaire eenheid: LT50-TR-G8
Onze klant levert 10 machines af met onze lineaire eenheden van de LT50 serie.