Almotion draagt bij aan de toekomst van lineaire techniek

Een aantal weken terug werd Almotion benaderd door werktuigbouwkunde studenten van TU Delft. Zij deden mee aan de ontwerpwedstrijd om een krattenstapelaar te maken. Wij wilden de jeugd graag helpen en boden een LT50-TR-S15 lineaire eenheid aan. Deze eenheid is ideaal voor de pick en place branche.

Waar moest de machine aan voldoen

Voor de wedstrijd moesten de studenten een krattenstapelaar ontwerpen die over een lineaire rails rijdt en zoveel mogelijk kratten stapelt binnen de tijd. Hierbij moest een lineair systeem ontwikkeld worden waarbij de machine de kratten stapelt. Dit moest door de onderste krat toe te voegen met een grijper aan de stapel. Het systeem werd door docenten van TU Delft getoetst op duurzaamheid, prestatie en innovatie.

Enkele eisen waar de machine aan moet voldoen is dat de kratten op de lineaire as omhoog en omlaag moest bewegen. Als de machine de eerste krat had opgehaald moest de volgende krat op worden gepakt door horizontaal over de rails te bewegen.

Het lineaire systeem in de praktijk

In het filmpje, gemaakt tijdens de wedstrijd op de campus, ziet u hoe het lineaire systeem te werk gaat. Aan de LT50 is een vork gemonteerd waar de kratten op komen te zitten. De vork is door middel van een verbindingsplaat op de loopwagen gemonteerd De eenheid wordt vervolgens met een motor aangedreven om een lineaire beweging te kunnen maken.

Uiteindelijk heeft de machine van de studenten 4 kratten kunnen stapelen. Goed bezig dames en heren! Wij wensen jullie veel succes in de toekomst als machinebouwer.

Wilt u meer weten over onze lineaire eenheden geschikt voor de pick en place branche? Bekijk hier ons volledige assortiment en neem contact met ons op.