A.P.I. AMX Pneumatische cilinders

Het assortiment van A.P.I bevat de serie AMX pneumatiek cilinders volgens ISO-15552 standaard in AISI 316L roestvast staal. Deze pneumatische cilinders zijn verkrijgbaar in boringen diameters van 32 mm tot 200 mm, en hebben een ronde buis en externe trekstangen. Standaard zijn deze leverbaar met verstelbare pneumatische demping en schraapring in speciaal polyurethaan welke ontwikkeld is voor de toepassingen waarvoor het bedoeld is.

Deze pneumatische cilinders worden gekenmerkt door een modern, en ‘schoon’ ontwerp, ook in details, zoals de polijsting. De voorste eindkap is zo gemaakt dat de afdichtring en de zuigerstang kunnen worden verwijderd om de afdichting indien nodig ook eenvoudig in de applicatie te vervangen, om de onderhoudstijd te verkorten. Ook is er speciale aandacht besteed aan de vervaardiging van deze eindkappen: er zijn geen externe gietholten, waardoor ophoping van vervuiling wordt geëlimineerd.

Er is een standaardversie met eenvoudige zuigerstang, met doorgaande zuigerstang, met (FKS) FKM-VITON -afdichtingen voor hoge temperaturen (-20°C ÷ 150°C) of lage temperaturen (-40°C ÷ +80°C). Daarnaast is er ook een speciale versie op aanvraag. Om aan de behoefte van de klant te voldoen, biedt A.P.I. op maat gemaakte oplossingen.

De serie wordt gecompleteerd door de ISO-montageaccessoires, ook volledig gerealiseerd in roestvast staal. De pneumatische cilinders van de serie AMX zijn ontworpen en gefabriceerd voor de voedsel- en drankenindustrie, de chemische industrie, de farmaceutische industrie en de medische industrie. Het AISI 316L roestvast staal waarvan ze zijn gemaakt, maakt het gebruik in corrosieve omgevingen en in het algemeen in alle toepassingsmogelijkheden waar het essentieel is als het gaat om het hoogste niveau van hygiëne en schone omgeving.

Het smeermiddel met synthetisch voedingskwaliteit voldoet aan FDA-richtlijn sectie 21 CFR 178. Dit zorgt voor lage wrijving en een stabiele en duurzame smeerlaag, terwijl het tegelijkertijd volledig binnen de toegestane normen valt bij een onbedoeld contact met levensmiddelen cq voedselwaren.

Op verzoek kunnen deze componenten worden geleverd volgens de ATEX 2014/34/EU-richtlijn, zodat ze geschikt zijn voor een veilig gebruik in een explosiegevaarlijke omgeving. Het zegel “A.P.I. CONTROLESYSTEEM”, dat pas wordt vrijgegeven nadat het product strenge controles heeft doorstaan, zorgt voor de kwaliteit en de lange levensduur.

Weten of dat deze persluchtcilinder in uw applicatie kan worden toegepast? Almotion levert elke gepaste lucht cilinder voor uw applicatie. Neem contact met ons, wij adviseren u graag.