Asondersteuning voor lineaire open kogelbus, eenvoudig maar efficiënt.

Lineaire kogelbussen bestaan uit een cilinderbus met daarin meerdere rijen kogels verwerkt. De kogels in de kogelbus zorgen er voor dat deze soepel over een as glijden. Bij een kogelbus die over een as glijdt waarbij de as volledig ondersteund word, kan deze niet volledig rond zijn. Om dit toch mogelijk te  maken is er een langs opening gemaakt aan de onderzijde van de kogelbus. Hierdoor wordt de kogelbus niet belemmert in zijn lineaire beweging.

Asondersteuning is ook mogelijk als bok.

Asbokken worden gebruikt om de assen van een kogelbusgeleiding aan de uiteinde van de as te klemmen en te ondersteunen. De asbokken zijn leverbaar in verschillende vormen en materialen

Levering van lange grote assen met ondersteuning

De asondersteuning hier op de foto’s versterken de as over de volledige lengte.  Deze asondersteuning is van aluminium en de gemonteerde as heeft een diameter 40 mm (!). Het gewicht van een stuk as met ondersteuning zoals getoond op de foto is ongeveer 40 kilogram. Bij deze zijn de complete sets zo gemaakt dat deze achterelkaar gezet kunnen worden om één lange lengte te maken. Er is hier gekozen voor een zijwaartse montage van een SLU asondersteuning met een enkele rechte rij gaten voor montage.

kogelbus geleiding met grote asondersteuning

 

Snel leverbaar

Asondersteuning kan je inkorten of juist samenvoegen tot steunen van elke gewenste lengte.

In het assortiment zijn de volgende types as-steunen leverbaar, dit is geheel afhankelijk van uw toepassing, te verplaatsen massa en beschikbare ruimte.

  • SLU-F zijn bijzonder geschikt voor horizontale installatie.
  • SLU-H hebben een grote midden hoogte.
  • SLU-K hebben een kleine harthoogte, zodat ze ook zijdelingse krachten kunnen opvangen.

Almotion is specialist op het gebied van hoogwaardige lineaire geleidingen voor diverse toepassingen. Wij kunnen u zelfs een tandriemaangedreven lineaire geleidingen leveren. Een belangrijk onderdeel van ons assortiment zijn de as-steunen met zijn as en de lineaire (open) kogelbussen. Wij bieden een breed scala aan lineaire geleidingen van standaard tot speciaal ontworpen, om aan de behoeften van onze klanten te voldoen. Wij staan bekend om onze betrouwbaarheid en goede service zoals snelle leveringen, en leveren de beste prijs kwaliteit verhoudingen. Neem vandaag nog contact met ons op voor vrijblijvend advies.