Chips maken met de AD210 lineaire geleiding

Voor een klant die chips maakt (nee niet de eetbare maar computerchips) leverden wij een AD210 lineaire loopwielgeleiding. Deze geleiding gebruikt men om 2 testkasten handmatig en zeer nauwkeurig heen en weer te bewegen.

AD210 lineaire loopwielgeleiding

De lineaire geleiding heeft 2 grote aangepaste sledes, waar de 2 ‘testkasten’ op komen te staan. De sledes zijn uit ‘tooling plate’ aluminium, dit om een goede vlakheid van de plaat te garanderen. Op de 2 testkasten bevinden zich 2 connectoren, die bij het naar elkaar toe bewegen van de sledes precies in elkaar passen. De sledes zijn 900 mm lang en 300 mm breed. Precies zoals de klant ze wil.

Extra aflegruimte

Op de sledes van de AD210 loopwielgeleiding wilde de klant wat extra aflegruimte hebben. De sledes zijn daarmee precies gemaakt op de afmetingen die de klant heeft doorgegeven. De exacte positionering van beide testkasten op de sledes wordt door de klant zelf gemaakt door middel van een adaptieplaat die men op de sledes bevestigt.

Lineaire loopwielgeleiding AD210

De lineaire loopwielgeleiding AD210 bestaat uit een aluminium profiel met aan de buitenkant 2 assen van Ø10 mm. De slede heeft 4 loopwielen, waarvan aan een kant excentrisch. In totaal is de lineaire geleiding 150 mm breed en 44 mm hoog. De voordelen van de AD-serie loopwielgeleiding zijn:

  • Doordat de loopwielen aan een kant excentrisch zijn kunt u zelf de speling bepalen.
  • Het monteren is zeer eenvoudig.
  • Door de V-groef in het midden van het aluminium profiel kunt u zelf de gaten boren op de door u gewenste afstand.
  • De geleiding is goed bestand tegen vuil.

Naast de AD210 loopwielgeleiding hebben wij de AD208 met een breedte van 140 mm en een hoogte van 37 mm.
De AD312 en de AD416 hebben assen van Ø20 mm. De afmetingen hiervan zijn 180×51 mm en 200×61,5 mm.

Meer lineaire geleidingen:
Lineaire geleiding ingebruikname
Lineaire geleidingen voor coatingmachine