De roestvaststalen RXD cilinder van API

Voor al uw toepassingen in de voedingsmiddelenindustrie is het belangrijk dat de materialen geschikt zijn om in aanraking te komen met uw producten. Roestvaststalen producten bieden hier veelal de oplossing voor. Zo ook de RVS RXD cilinder van API.

Speciale specificaties

De RVS cilinder is speciaal gemaakt voor de voedingsmiddelen- en drankenindustrie, de chemische industrie, de farmaceutische industrie en de medische industrie. Dit komt door de verschillende eigenschappen van de cilinder:

  • Gemaakt van RVS AISI 316L
  • Voldoet aan de REACH- en RoHS richtlijnen en heeft een SIL-certificatie
  • Bestaat volledig uit niet-toxische elementen en voldoet daardoor aan FDA-richtlijnen
  • Kan op aanvraag ook geleverd worden met ATEX-certificaat
  • Het ontwerp is volledig glad gemaakt zodat er geen holtes zijn waar vuil in kan gaan zitten
  • De stangafdichting is gemaakt van speciaal polyurethaan
  • De smering is gemaakt van speciaal synthetisch vet, waarbij het in aanraking mag komen met voedsel en ook zorgt voor een lage wrijving

Praktische kenmerken

Naast deze bijzondere eigenschappen heeft de cilinder nog meer praktische kenmerken die het geschikt maakt in verschillende toepassingen. Zo is de cilinder leverbaar in de diameters Ø32 t/m Ø63. Bovendien is de cilinder dubbelwerkend met een maximale slaglengte van 1000mm, standaard geschikt voor reedcontacten (naderingsschakelaars), en een instelbare pneumatische buffering. Verder is de RXD aan te passen met diverse bevestigings accessoires en afdichtingen voor hoge en lage tempraturen.

Deze kenmerken maakt de RXD cilinder van API dé cilinder voor verschillende industrieën waarbij hygiëne en veiligheid een absolute vereiste is. Bekijk hieronder meer productinformatie, of neem contact op met onze pneumatiek specialist John. Hij adviseert u graag over alle producten van API.

RVS RXD cilinder