Koude lange units

Onderstaande foto’s kregen wij opgestuurd van een klant uit de USA. Op de koude Amerikaanse grond zijn de eerste gewas sproei installaties neergezet met onze LTC units erin. Ondanks de kou ging het testen goed. Deze lineaire eenheden zijn maar liefst 6 meter lang. De lineaire eenheden bewegen met een hoge snelheid heen en weer om via een kabelsysteem de sproeikoppen te bewegen.

LTC 6 meter lang LTC 6 meter lang

Tandriem met extra hoge voorspanning

Deze toepassing vraagt om een extra hoge voorspanning van de tandriem. Dit is in verband met de hoge kracht die op de tandriem komt als de unit snel omkeert van de beweging naar links naar de beweging naar rechts. Om deze reden is er voor de ‘high power’ uitvoering tandriem gekozen. Deze heeft extra dikke staalkoorden in het polyurethaan.
Bij een tandriemlengte van meer dan 6 meter is het afstellen van deze hoge voorspanning een extra uitdaging. We hebben speciale tools gemaakt om dit nauwkeurig te kunnen doen.

Technische specificaties

Deze lineaire unit is uitgevoerd met een roestvaststalen geleiding. Er zijn 3 loopwielwagentjes in de rail gemonteerd om de grote krachten op te kunnen vangen. De slede heeft hierdoor een lengte van 800 mm.
De loopwielgeleiding is op een 45 × 135 mm aluminium profiel gemonteerd, met extra grote pulleys in een nieuwe eindkapconstructie. De aandrijfassen zijn met ringspann elementen spelingsvrij gemonteerd.

LTC lineaire eenheden modulair

Almotion is gespecialiseerd in modulaire lineaire eenheden zoals de LTC. De LTC is goed bestand tegen vervuiling en heeft veel verschillende toepassingsmogelijkheden.

Bekijk onze LTC modulaire lineaire eenheden:

LTC lineaire eenheid

Meer lange lineaire eenheden:
Lineaire eenheid met kracht een lengte
Twee lineaire eenheden als broertjes naast elkaar