Lange unit met speciale tandriem

Al 24 jaar gebruikt Almotion tandriemen van het type AT. Deze AT tandriemen worden ook wel de “proposition” riemen genoemd, omdat zij de beste eigenschappen hebben voor nauwkeurige positionering. Nu komt Almotion met een lange unit met een speciale tandriem.

Na al die jaren hebben wij een lineaire unit geproduceerd met een ander tandriem type, namelijk; HTD 8M HP. In verband met reductie van spareparts wilde onze klant graag een HTD type tandriem in de lineaire unit, omdat er op de machine nog meer HTD riemen worden gebruikt. De techneuten van Almotion hebben dit goed uitgezocht, de juiste pulleys geselecteerd en alle technische aspecten geanalyseerd.

Daarnaast vraagt de toepassing om een extra hoge voorspanning van de tandriem. Dit is in verband met de hoge kracht die op de tandriem komt als de unit snel omkeert van beweging links naar beweging rechts. Daarom is de “high power” uitvoering tandriem gekozen. Deze heeft extra dikke staalkoorden in het polyurethaan.

Bij een tandriemlengte van meer dan 12 meter is het afstellen van deze hoge voorspanning een extra uitdaging. Hiervoor zijn er special tools gemaakt om dit nauwkeurig te kunnen doen.

Verder is deze lineaire unit uitgevoerd met een roestvaststalen geleiding. En zijn er drie loopwielwagentjes in de rail gemonteerd om de grote krachten op te kunnen vangen. De slede heeft hierdoor een lengte van 800mm.

De lineaire eenheid bestaat uit de modulaire eenheid LTC. Via de button gaat u naar de productinformatie.

Modulaire lineaire eenheid LTC