Levering olieremcilinders

Deze week afgeleverd een tiental olieremcilinders ook wel hydropneumatische cilinder genoemd.

Deze olieremcilinders hebben een specifiek toepassingsgebied waarbij er een beweging gewenst is die geen versnelling of vertraging heeft (eenparige beweging).
Bij een conventionele pneumatische cilinder kan de kracht in sommige gevallen wat veranderen waardoor de pneumatische cilinder langzamer gaat of zelfs kan gaan versnellen.
Om dit te voorkomen gebruikt men samen met de pneumatische cilinder een hydraulische cilinder. Door het gebruik van de hydraulische cilinder wordt niet de kracht van de pneumatische cilinder vergroot maar wordt enkel de beweging vertraagd waardoor er een constante druk ontstaat bij het in of uitschuiven van de pneumatische cilinder.
De axiale kracht gaat wordt doorgestuurd naar de zuigerstang van de hydraulische cilinder. Hierdoor stroomt de olie door een smoorventiel naar van het ene compartiment naar het andere. Door dit smoorventiel en de niet samendrukbaarheid van olie ontstaat er een gelijkmatige stroming en worden de eventuele snelheidswisselingen van de pneumatische cilinder gecompenseerd/geneutraliseerd.

• Schematische voorstelling van een hydropneumatische cilinder (olieremcilinder) van een uitschuivende cilinder:               

Door de constante en zeer gelijkmatige beweging zijn deze pneumatische cilinders bij uitstek geschikt voor precisiewerk waarbij een nauwkeurige instelling vereist is. Denk hierbij aan boorkoppen, zagen, robottangen, precisietangen, persen etc.

Almotion biedt olieremcilinders aan voor meerdere toepassingen en zijn leverbaar in in diameters van 50 tot 100 mm en een maximale slaglengte van 1500 mm.

Indien u wilt weten wat voor uw applicatie de beste oplossing is neemt u dan contact met ons op. Wij adviseren u graag.