Lineaire eenheden, geleidingen en pneumatiek in 1 machine

Voor een klant hebben wij diverse lineaire eenheden, lineaire geleidingen en pneumatische toepassingen geleverd. Hiermee bouwde zij een handige spijkerplaatmachine. Op de video ziet u de machine in zijn werking.

De geleverde producten

Voor de machine hebben wij 2 lineaire eenheden geleverd. Zo ziet u in het filmpje op de X-as een LTY135-TR-S20T-S1. Deze module bestaat uit een dubbele profielrail met 3 kogelomloopwagens. Ook is de unit uitgerust met een 25AT10 tandriem aan de zijkant. Deze eenheid is dan ook ideaal voor zware belastingen door zijn dubbele profiel.

Op de Z-as vindt u de door ons geleverde pneumatische cilinder ISO 15552 die gebruikt is voor de beweging. De geleiding wordt gedaan door een lineaire geleiding van ons eigen merk: een flenswagen van bouwgrootte -35-. Daarnaast leverde wij nog diverse andere pneumatische toepassingen voor de machine.

Ook ziet u op de Y-as onze LT2-TR-S20D. Deze unit bestaat uit een profielrail met 2 kogelomloopwagens en is uitgerust met een 16AT10 tandriem. De eenheid is compact en open, waardoor deze goed bestand is tegen vervuiling.

De spijkerplaatmachine

Met de spijkerplaat van de spijkerplaatmachine kan er een regelmatig patroon gespijkerd worden. Hierdoor verbindt de machine op grote schaal diverse onderdelen aan elkaar. Denk bijvoorbeeld aan houten latten en balken, zoals te zien op de video.

Bent u benieuwd of Almotion iets kan betekenen voor uw machine of wilt u meer weten over de benoemde producten? Neem dan contact met ons op.