Lineaire eenheden LTC

Lineaire eenheden van het type LTC van Lineairtechniek®.

De lineaire eenheden van Lineairtechniek® vinden hun oorsprong in 1996. In het begin was de range van lineaire eenheden niet zo uitgebreid als nu. In het begin was er alleen de LT1 en de LTC.

Sinds 1997 leveren wij aan een vaste klant die verpakkingsmachines (case packaging) maakt met onze lineaire eenheden van het type LTC. Deze week gaan er weer een aantal van dezelfde lineaire eenhden van dit type naar die klant.

Deze lineaire eenheden van het type LTC zijn voorzien van een getande riem type 16AT10, geleidewielen van 38mm in een V-vorm met daartussen geharde en geslepen assen gemonteerd op een aluminium profiel.
Ook zijn deze lineaire eenheden voorzien van één eindkap met een excenter om de getande riem af te stellen. De andere eindkap is voorzien van een aandrijfpoelie met een holle as aansluiting en een volstalen tandwielschijf.
De lengte van de sledes van deze lineaire eenheden zijn aangepast op de klantspecificaties van 250mm en voorzien van 8mm tapgaten.

Eén van de grote voordelen van dit type lineaire eenheden is dat ze zeer goed bestand zijn tegen vervuiling.
Onze klant gebruikt deze lineaire eenheden van het type LTC al sinds 1997 en er is nog nooit één reserve onderdeel naar hen opgestuurd terwijl de eersten al bijna 19 jaar draaien!

De LTC lineaire eenheden in zijn leverbaar met vier verschillende assen en bijpassende loopwielen.
Van klein naar groot:

  • LTC-TR-C10
  • LTC-TR-C12
  • LTC-TR-C16
  • LTC-TR-G20

De LTC series zijn lineaire eenheden die modulair gebouwd zijn en zijn leverbaar in veel combinaties.

De basis is een aluminium profiel met daarop gemonteerd een loopwielgeleiding.
Onderstaand de standaard combinaties  van lineaire eenheden van het type LTC.

 

 

Indien u vragen heeft over lineaire eenheden of specifiek over de LTC en zijn mogelijkheden, neemt u dan contact met ons op. Wij helpen u graag verder met uw applicatie.

Lineaire-eenheid_LTC.JPG
Lineaire-eenheden_LTC.JPG
Lineaire-eenheden_LTC_klant.JPG