Lineaire eenheid LTY180

Voor een klant in het intern transport maakten wij een lineaire eenheid uit onze LTY-serie. De machine wordt gebruikt voor het transporteren van dozen. En voor een liftsysteem zocht men speciale lineaire modules. We kozen hier voor de LTY180 lineaire eenheid met 2 tandriemen die apart van elkaar worden aangedreven. De unit heeft 2 sledes die elk door een eigen servomotor heen en weer worden bewogen. Voor een sterke en compacte geleiding zijn er 2 stuks bouwgrootte 20 kogelomlooprailgeleidingen gemonteerd op een gevlakt aluminium profiel. Dit is voor Almotion een zogenaamde ‘standard special’. 

Lineaire eenheid LTY80 Lineaire eenheid LTY80

Technische specificaties

Er is hier gekozen voor een tandriem van het extra sterke type Breco Move, type 25AT10. De 2 railgeleidingen zijn van Hiwin type QHH20. Het basisprofiel is een 45×180 aluminium bouwprofiel. 

LTY lineaire eenheid

Onze LTY lineaire eenheid is een lineaire eenheid met externe geleiding. Deze tandriem aangedreven unit heeft een dubbel railsysteem en een slede met 3 of 4 loopwagens. Bij deze lineaire eenheid kunt u kiezen uit een profielbreedte van 135 mm of 180 mm. De tandriem, type A10, is te leveren met een breedte van 16 mm of 25 mm.
Onze standaard LTY lineaire eenheid noemen we de D1 uitvoering. Het is ook mogelijk om dit type lineaire eenheid met de slede aan de zijkant te leveren. Dit noemen we de S1 uitvoering. 

Meer informatie over de LTY:

LTY serie

Heeft u ook een uitdaging op het gebied van lineairtechniek? Neem dan contact met ons op. Onze engineers adviseren u graag.  

Meer LTY
Lineaire eenheid LTY in een zaagmachine 
Lineaire eenheid LTY in de praktijk