Lineaire eenheid met 11.000km

Levensduur van een lineaire eenheid.

Een berekening maken voor de levensduur van een lineaire eenheid is altijd een belangrijk punt bij aanschaf (TCO). Er zijn veel externe factoren die de levensduur kunnen beïnvloeden en daarom kan de levensduur nooit exact worden voorspeld. Dat dit ook heel positief kan uitpakken voor een geheel door ons ontwikkelde en geproduceerde lineaire eenheid blijkt wel uit een onlangs door ons uitgevoerde inspectie bij een klant. Bij deze klant hebben wij een lineaire eenheid van het type LT135 gemonteerd. Dit type lineaire eenheid van Lineairtechniek™ kent meerdere uitvoeringen. Hier is de meest gebruikte uitvoering gemonteerd. Bij deze tandriem aangedereven lineaire eenheid zijn er zelfs na 11.000 gelopen kilometers nog geen serieuze gebruikssporen gevonden. Deze machine maakt acht slagen per minuut, vierentwintig uur per dag en dat zeven dagen in de week. Nu zijn deze cijfers niet vreemd voor een verpakkingslijn maar het levert wel mooie getallen op voor onze lineaire eenheid.

De lineaire eenheid LT135 is in een dozenopzetter gebouwd. De slede is voorzien van een plaat waar onderaan de inktjetkop hangt. Deze inktjetkop print op de Plano waarnade doos wordt opgezet. De behaalde snelheden zijn niet hoog; ca. 800mm/s. De massa is op een vrij grote afstand van de slede waardoor er een grote momentbelasting ontstaat. Deze momentbelasting is een aanslag op het functioneren van een normale lineaire eenheid vandaar ons advies om een LT135 van Lineairtechniek™ hiervoor in te zetten. Deze LT135 is voorzien van twee lineaire geleidingen die voorzien zijn van een profielrails en kogelomloopwagens. De profielrails zijn van een grootte -20- en zijn gemonteerd op een hartafstand van 90mm ten opzichte van elkaar. Deze hartafstand kunnen wij voor u als klant vergroten waardoor de momentbelasting ook zou mogen toenemen.
Er worden veel slagen gemaakt door deze lineaire eenheid en daarom is er gekozen voor een kogelomloopwagen die voorzien is van een kogelketting (life lubrication). Hierdoor is het benodigde smeerinterval 30(!) keer langer geworden dan bij een uitvoering zonder kogelketting.

Mocht u vragen hebben over deze lineaire eenheid of een andere lineaire eenheid van Lineairtechniek™, neemt u dan contact met ons op. Wij helpen u graag verder.

LT135magneetkoppeling.jpg
LT135getanderiem.jpg