Lineaire eenheid met kracht en lengte

Deze week mochten wij weer een mooie lineaire eenheid maken voor een klant. Deze lineaire unit van 4 meter lang gaat een massa van maar liefst 450 kilogram verplaatsen.

Het gaat om een lineaire eenheid van onze modulaire LTC serie. Voor deze unit is gekozen voor een basisprofiel van 90×90 met een G20 geleideprofiel. De geharde en geslepen assen hebben een diameter van 20 mm. De V-vormige geleide wielen hebben een buitendiameter van 58 mm. Om deze grote massa te kunnen bewegen is er gekozen voor een zeer zware tandriem, type 50AT10 van Brecoflex.

Lineaire eenheid met kracht en lengte Lineaire eenheid verpakt Lineaire eenheid LTC LTC lineaire eenheid met kracht

Lineaire eenheid slede

Modulaire lineaire eenheden LTC

Al meer dan 20 jaar maakt Almotion de modulaire lineaire eenheden LTC. Met de mogelijke formaten extrusieprofielen en tandriemen is dit fijne product zeer breed inzetbaar voor verschillende doeleinden. Een groot voordeel van deze lineaire eenheid is dat deze erg goed opgewassen is tegen vuil.

Lineaire eenheid LTC

We hebben 3 verschillende standaard types. De LTC-TR-D1 is een loopwielgeleiding met tandriem waarvan de slede zich aan de bovenzijde van de lineaire eenheid bevindt. Bij de LTC-TR-S1 zit de slede aan de zijkant. De LTC-TR-S2 is een compactere versie van de S1.

Meer LTC:
6 meter lange lineaire eenheden LTC in de groenteteelt
Lineaire eenheden LTC gebruikt voor palletizer

Heeft u een uitdaging op het gebied van lineairtechniek? Neem gerust contact met ons op. Onze engineers staan u graag te woord.