Lineaire eenheid met speciale slede

Afgelopen week leverden wij een lineaire eenheid met speciale slede in een X-Y configuratie aan een klant in Portugal.

Twee loopwielgeleidingen type LT2-TR-C10 zorgen voor de horizontale X-beweging.
De motorreductor van SEW zit in het midden van deze units en deze zijn door middel van 2 koppelassen verbonden met de pulleys.
De LT2-TR-C10 unit is een uitbreiding van onze LT2-serie en heeft de zwaardere D10 geleiding met V-wielen van 38 mm. Deze is daardoor geschikt voor zwaardere belastingen. Meer informatie over deze LT2-TR-C10 volgt binnenkort op onze website. Hij is al wel te downloaden via Traceparts.
Door de speciale langere sledes van de lineaire eenheid kan de SEW motorreductor direct op de slede gemonteerd worden. Een Rotex-koppeling verbindt de Y-as aan de uitgaande as van de motorreductor.
Voor de Y-as is een LT2-TR-S20D met kogelomloop railgeleiding met 2 wagens gebruikt.
Door middel van extra montageblokken hebben wij de Y-as aan de sledes van de X-as units gemonteerd. Zodat de juiste hoogte verkregen werd voor de motorreductor.

Meer informatie over lineaire eenheden vindt u op onze pagina productinformatie.

Motormontage van de Y-as

Motormontage van de Y-as

Lineair XY systeem met speciale slede

Lineair XY systeem met speciale slede

Verschil loopwielgeleidingen en profielrailgeleidingen
Om een voorwerp in een soepele beweging van A naar B te verplaatsen in een rechte lijn gebruiken we een lineaire geleiding. Maar wat is nu het verschil tussen een loopwielgeleiding (LT2-TR-C10) en een profielrailgeleiding (LT2-TR-S20D)?
Loopwielgeleidingen hebben assen in een profiel en sledes met loopwielen. Ze hebben een lage rolweerstand en zijn goed bestand tegen vervuiling. Profielrailgeleidingen hebben een profielrail en een loopwagen voorzien een kogelomloopsysteem. Deze geleidingsoort heeft een hoog draagvermogen, een grote stijfheid en kleinere inbouwmaten.
Beide soorten geleidingen zijn in alle richtingen goed belastbaar en geschikt voor hoge snelheden en versnellingen. De loopwielgeleiding heeft de voorkeur als het gaat om hoge snelheden en versnellingen. Gaat u voor de hoogste (herhalings)nauwkeurigheid, dan is de profielrailgeleiding hier het meest geschikt voor.

Bekijk onze loopwielgeleidingen en onze profielrailgeleidingen. Wenst u advies over welke soort geleiding het beste past bij uw toepassing? Neem dan contact met ons op. Wij adviseren u graag.