Lineaire unit van 42 meter

Onlangs bouwden wij een zeer lange unit van maar liefst 42 meter lang! Onze klant in de machine-industrie focust zich op totaaloplossingen op het gebied van motion en control en wenste van ons een oplossing met een tandriem aangedreven eenheid met deze lengte. Voor het kalibreren van sensoren is deze lengte nodig. Er waren echter geen lineaire units op de markt die dit kunnen.

Over het algemeen worden lineair geleidingen of lineaire eenheden gemaakt met een maximale lengte van 6 meter. De aanvraag voor een lineaire unit van 42 meter is dus best uniek.

Met de modulaire eenheid LTC konden we deze lengte realiseren. Uiteraard moesten er wel enkele uitdagingen getakeld worden. De voornaamste uitdaging zat hem in de tandriem. Over deze lange lengte kan de tandriem gaan hangen. De tandriem wordt nu opgevangen door een aluminium bak waarop de tandriem kan lopen, om zo doorhangen te voorkomen.

Hier gaat u naar de productpagina van onze modualire eenheid LTC. 

Deze speciale, lange lineaire unit is voorzien van een loopwielgeleiding en is tandriem aangedreven. Hiervoor gebruikten we tandriem type 16AT10 PAZ/PAR. Deze tandriem heeft een speciale bekleding van textiel. Daarnaast is er een precisie laser meetinstrument gebruikt om de unit op deze lengte uit te lijnen. Dit op de nauwkeurigheid in het horizontale en verticale vlak van +/- 1mm.

Heeft u ook een uitdaging op het gebied van lineairtechniek? Wij denken graag met u mee! Neem vrijblijvend contact met ons op.