Lineaire unit van 6 meter met RVS geleiding

Voor een klant in de USA heeft Almotion een lineaire unit van 6 meter met RVS geleiding gebouwd.

Voor een agrarische toepassing van het besproeien van het land waren al diverse systemen door de klant getest. Maar uiteindelijk waren de uitkomsten nog niet voldoende.

Het moest een licht gewicht systeem worden dat in de buitenlucht goed kan functioneren. Daarnaast moet de overspanning van 6 meter zelfdragend zijn. Bij die lengte van 6 meter moet de tandriem nog met hoge snelheid blijven bewegen.

Voor het zelfdragend vermogen is er gekozen voor een aluminium bouwprofiel van 45x90mm. Het beste voor deze toepassing is het gebruik van een loopwielgeleiding in verband met de vuilbestendigheid. Omdat het hier om een buitenapplicatie gaat, is er gekozen voor een RVS variant.

Deze “C-rail” geleiding ligt op voorraad bij Almotion en kan snel worden afgekort tot de gewenste lengte. Het type met een breedte van 45mm past perfect op het aluminium profiel.

De poelies zijn uit vol roestvaststaal 304 vervaardigd. Daarnaast is er een RVS kogellagering voor deze poelies toegepast. De tandriem is in de blauwe variant, omdat deze het beste geschikt is tegen een vochtige omgeving.

Meer informatie over onze modulaire eenheid LTC vind je via onderstaande button.

Modulaire eenheid LTC