Lineaire XYZ systemen

Voor een nieuwe klant hebben wij een aantal 3-assig lineaire opstelling (XYZ-systemen) ontwikkeld. Na een complete krachten analyse en de wens om voor een compacte bouw zijn wij tot de volgende opstelling gekomen:

  • De X-as bestaat uit twee LT2-TR-C8R-D10 lineaire eenheden. Ze zijn verbonden met elkaar door een koppelas voorzien van Rotex koppelingen.
  • De Y-as bestaat uit een aangedreven LT2-TR-C8R-D10 en een “dummy” LT2-P-C8R-D10. Een speciale slede die beide assen verbind en de montagemogelijkheid verzorgt van de Z-as
  • De Z-as bestaat uit een LTZ50-TR-S15D

De gebruikte loopwielen in deze opstelling zij allemaal van een zwaarder type de “R-uitvoering “.

Doel

Het systeem is bedoeld voor een case packer.  Een case packer is een opstelling die producten in een verpakking zet. Denk hierbij aan bijvoorbeeld producten in een doos of in een krat zetten. Daarna wordt de verpakking gesloten en verder getransporteerd om klaar te maken voor verzending.

Algemeen

Meerassige systemen worden op veel plaatsen toegepast in productieprocessen. Het is verkrijgbaar als bijvoorbeeld XZ- of XY-systeem (2-assig) of XYZ  systeem. Natuurlijk zijn hier vele variaties in mogelijk. Dit is meestal maatwerk toegespitst op uw toepassing. Almotion is hierin gespecialiseerd en werkt met standaard lineaire eenheden die door ons ontworpen en ontwikkeld zijn. Natuurlijk kunnen wij ook een compleet nieuw systeem voor u ontwikkelen.
Het voordeel van het aanpassen van onze standaard units is dat het kostenplaatje aantrekkelijk blijft. Een ander voordeel is dat wij snel kunnen leveren omdat de onderdelen voorradig zijn.

Indien u vragen over dit artikel heeft kunt u het beste contact met ons opnemen.

Ander artikelen:

 

D_4lineairesystemen-min
A_XYZ_systeem Lineair_tiny
B_Lineair_systeem-min
C_lineaire_assen