Lineairtechniek in een papierfabriek

Sinds 2010 loopt er een lineaire eenheid van Lineairtechniek® by Almotion heen en weer tussen papierbanen bij een papierfabriek.

Het betreft hier een lineaire eenheid van de serie LTC (LTC-TR-C10i-D1-6380) met een lengte van 6.5 meter.

Op deze lineaire eenheid is een reinigingsnozzle gemonteerd die de papierrol afspuit. Zoals u kunt zien op de foto functioneert deze lineaire eenheid in een zeer vuile en natte werkomgeving.

Door de veelzijdigheid en kwaliteit van onze lineaire eenheden met loopwielen kunnen wij met een paar aanpassingen onze klant jarenlang probleemloos gebruik aanbieden.
Alle onderdelen zij zoveel mogelijk gemaakt van geanodiseerd aluminium (standaard) en de stalen delen zijn behandeld of vervangen door RVS delen. Denk hierbij aan RVS bouten en moeren, vernikkelde stalen poelies, geharde inox assen, geharde inox loopwielen etc.

Door in de lineaire eenheid inox loopwielen met een V-vorm te gebruiken op ronde assen, ontstaat er een klein contactvlak. Hierdoor kan deze lineaire eenheid in een zeer vervuilende en natte omgeving goed functioneren. En dit alles zonder smering!

De slede van de lineaire eenheid waarop de reinigingsnozzle is gemonteerd, is voorzien van 4 loopwielen. Twee van deze loopwielen zijn voorzien van een centrische as en dus niet verstelbaar (vast). De andere twee loopwielen zijn voorzien van een excentrische as waardoor deze verstelbaar zijn. Door deze verstelmogelijkheid is de lineaire eenheid spelingsvrij en zonder een te grote voorspanning af te stellen.

       

De voordelen van deze lineaire eenheid type LTC op een rij:

  • open serie lineaire eenheid
  • basisprofielen 45×90, 90×90, 15×135 mm
  • zeer goed bestand tegen vervuiling
  • geharde wielen op geharde assen (Ø10 en 20 mm)
  • RVS loopwielen mogelijk
  • modulair systeem
  • getande riem type 16 AT10, 25 AT10, 50 AT10

Naast deze lineaire eenheid van de serie LTC levert Almotion nog meer series.

Onze lineaire eenheden zijn te verdelen in twee hoofdgroepen tw. de open series en de semi gesloten series.

Indien u wilt weten wat voor uw applicatie de beste lineaire eenheid is, neemt u dan contact met ons op. Wij adviseren u graag.

praktijkvoorbeeld_lineaire_eenheid.JPG