Loopwielgeleiding voor brandweerwagen

Recentelijk leverden wij een loopwielgeleiding aan een klant die brandweerwagens bouwt. De klant had een speciaal verzoek; een lange uitschuifbare ‘lade’ om de lange brandslang in op te bergen. Door middel van onze loopwielgeleiding beweegt deze lade soepel en snel in en uit de brandweerwagen. Gezien de open constructie en de aanzienlijke uitschuiflengte van 4 meter is voor een LinTrek geleiding gekozen. Deze is volledig in RVS uitgevoerd. De geleiding voldoet uitstekend en de klant is dan ook zeer tevreden.

Loopwielgeleiding voor brandweerwagen   Brandweerwagen met lineaire geleiding

3 voordelen van het gebruik van een loopwielgeleiding

  1. Geschikt voor een vuile werkomgeving

Het eerste voordeel van het gebruik van een loopwielgeleiding is dat deze zeer geschikt is in een vuile werkomgeving. Bijvoorbeeld machines waarbij veel stof of afval vrijkomt tijdens het productieproces.

  1. Loopwielen eenvoudig af te stellen

Het afstellen van de loopwielen is relatief eenvoudig. Een loopwielgeleiding heeft 2 excentrische loopwielen die niet verstelbaar zijn. De andere 2 loopwielen zijn relatief makkelijk af te stellen door de excentrische as te verdraaien.

  1. Geschikt voor hoge snelheden

Een loopwielgeleiding is zeer geschikt voor hoge snelheden. Afhankelijk van onder andere het gewicht, de positie van de massa en de gewenste nauwkeurigheid kan een loopwielgeleiding een snelheid van 3 meter per seconde halen.

Kijk voor meer informatie over onze loopwielgeleidingen op onderstaande pagina.

Loopwielgeleidingen

Wilt u advies over welke lineaire geleiding het beste past in uw toepassing? Neem contact met ons op. Wij helpen u graag.

Meer lineaire geleidingen:
Loopwielgeleidingen met speciale slede
Ruime voorraad lineaire geleidingen