Loopwielgeleidingen met speciale slede

Deze week maakten wij 20 lineaire loopwielgeleidingen met een speciale slede. Het gaat hier om onze standaard D10 geleiderail maar met een slede met extra bewerkingen naar wens van de klant. Hierdoor past het product van de klant er direct op. 

De 2 verstelbare wielen van deze lineaire loopwielgeleiding zijn nauwkeurig afgesteld, zodat de loopwielen soepel en spelingsvrij over de rail lopen. Dit is gewenst omdat de lineaire geleiding in dit geval met de hand bewogen gaat worden.  

Lineaire geleidingen met specale sledeLineaire geleidingen met specale slede

Lineaire geleidingen met speciale slede ingepakt

Lineaire loopwielgeleiding

Een lineaire loopwielgeleiding is een type lineaire geleiding waarvan de slede heen en weer beweegt door middel van loopwielen. Loopwielgeleidingen kunnen goed tegen vuil en zijn goed te gebruiken bij zeer hoge snelheden.  

Lineaire loopwielgeleidingen

3 soorten lineaire loopwielgeleidingen

Bij Almotion onderscheiden wij 3 soorten lineaire loopwielgeleidingen: 

  • De standaard loopwielgeleiding heeft aan de buitenkanten 2 assen. Hier overheen beweegt een slede door middel van 4 loopwielen.  
  • De compacte loopwielgeleiding heeft aan de binnenkant 2 assen. Hier overheen beweegt een slede door middel van 3 loopwielen.  
  • De Franke loopwielgeleiding heeft een cassette met speciale loopwielen. Deze bewegen over een aluminium rail.  

Wilt u advies over welke lineaire geleiding het meest geschikt is voor uw toepassing? Neem dan contact met ons op. Wij adviseren u graag.

Meer lineaire geleidingen:
Lineaire geleidingen in onze webshop
LT2 Unit met roestvaststalen rail geleiding