LT80S unit van ruim 6 meter!

Onlangs maakten wij meerdere LT80S lineaire units van ruim 6 meter lang voor een machinebouwer van intern transportsystemen in de groene sector. Dit is de langste LT80S die wij tot nu toe maakten. De totale lengte bedraagt 6130 mm. De unit heeft een slag van 5470 mm. Er zijn 2 gekoppelde sledes 280 mm hart op hart 280 mm gemonteerd om het zeer grote moment op te kunnen vangen. Omdat Almotion zelf de engineering doet voor de units zijn dit soort aanpassingen eenvoudig te realiseren.

LT80S unit van ruim 6 meter!LT80S unit van ruim 6 meter!

Technische specificaties

Bij deze lineaire unit lopen er in totaal 4 kogelomloopwagens intern op de geharde stalen rail. Standaard bouwen wij de geleidingen van het merk TBi in. Maar op klantwens kan dit ook een ander merk worden zoals IKO, THK, NSK, Thomson of ons huismerk Lineairtechniek.
De 32AT10 tandriem van merk Brecoflex is van Polyurethaan met stalen koorden. Deze is ook verkrijgbaar met extra dikke staalkoorden in de zogenaamde ‘MOVE’ uitvoering, deze tandriem is rood.
De poelies zijn uit vol staal gefreesd met een speciale tandvorm voor ‘0-speling’ op de tanden.
Het aluminium profiel wordt in Nederland voor ons geëxtrudeerd en geanodiseerd.
In onze werkplaats in Elst worden de modules geassembleerd.

Lineaire eenheid LT80S

Onze lineaire eenheid LT80S is zeer geschikt voor robuuste industriële machines. De unit heeft een interne kogelomloop geleiding in bouwgrootte -20- en een tandriem type 32 AT10.

LT80S

Almotion is al ruim 25 jaar specialist in lineaire eenheden. Heeft u een uitdaging met betrekking tot lineairtechniek? Neem contact met ons op. Wij adviseren u graag.

Meer lineaire eenheden:
LT50 units voor productiemachine
Octrooi voor RVS lineaire eenheid