LTC met X-as en Z-as

Almotion mocht weer een mooie lineaire eenheid LTC leveren aan haar klant. Wij leverden onze modulaire lineaire eenheid LTC geleverd met een X-as en een Z-as. Onze klant in de machinebouw is gespecialiseerd in maatwerk machinebouw, stempels en gereedschappen. Van ontwerp tot eindproduct, bouwen en installeren zij productielijnen en gereedschappen voor het ponsen, buigen, frezen en zagen van profielen, plaat of coil.

De klant vroeg Almotion een snelle en betrouwbare overzetter te leveren in de vorm van een X-as en Z-as. Met de toepassing van de LTC konden wij een snelle en klantgerichte oplossing aanbieden.

De lineaire eenheid LTC is een modulaire eenheid voorzien van een tandriemsysteem. Dit tandriem systeem onderscheidt zicht door zijn vele toepassingsmogelijkheden. Vaak is dit tandriem systeem ook te combineren met andere systemen.

Wij hebben ruime ervaring met de modulaire lineaire eenheden en deze kunnen op vele manieren worden toegepast in de machinebouw. Hieronder geven wij u nog de exacte kenmerken waarin onze lineaire eenheid van de LTC series uitblinken.

  • Uiterst bestand tegen vervuiling
  • Geharde en geslepen V-vormige loopwielen
  • Tandriem type At10 in 16, 25 of 50 mm breed
  • Standaard extrusie profielen van 45×90, 45×135 of 90×90 mm
  • Leverbaar in een uitvoering met RVS geschikt voor de voedingsmiddelenindustrie
  • Lineaire geleiding door middel van geharde loopwielen over geharde assen

De modulaire lineaire eenheden van de LTC-series zijn uitgevoerd in drie standaard uitvoeringen:

Wenst u onze modulaire lineaire eenheid van de LTC-series in uw machine toe te passen? Neem contact met ons, wij denken graag met u mee.