Aanpassingen op klantwens met standaard lineaire eenheden

Voor een machinebouwer in de tuinbouw maakten wij van onze standaard lineaire eenheden een XY-constructie met een aantal aanpassingen naar klantwens. De machine wordt gebruikt voor het verplaatsen van bloembollen. Voor de te verplaatsen massa is onze standaard lineaire eenheid de LTC nodig. Deze is echter te hoog voor de toepassing van de klant. Hiervoor bedachten onze engineers een creatieve oplossing: ze gebruikten de LT2 in combinatie met de loopwielgeleiding van de LTC. Zo hebben we toch de stabiliteit van een modulaire LTC en toch de kleinere inbouwgrootte van de LT2. Door onze eigen engineeringsafdeling was het mogelijk om standaard lineaire eenheden om te bouwen naar de wensen van de klant!

XY-constructie lineaire eenheden

LTC lineaire eenheid

De LTC lineaire eenheid is een tandriemsysteem dat toe te passen is in veel verschillende situaties. Deze lineaire eenheid is beschikbaar in verschillende formaten en uitvoeringen. De D1 is de standaard serie met de slede aan de bovenkant. De S1 en S2 hebben de slede aan de zijkant zitten. Waarbij de S2 kleinere inbouwmaten heeft. Dit lineaire systeem is goed toe te passen in vervuilde omgevingen.

Meer informatie over de LTC

LT2 lineaire eenheid

De LT2 lineaire eenheid is een robuuste tandriem aangedreven lineaire unit. Het voordeel van deze lineaire eenheid is het compact ontwerp. Ook deze unit is goed bestand tegen vervuiling.

Meer informatie over de LT2

Heeft u ook een uitdaging op het gebied van lineairtechniek? Neem dan contact met ons op. Wij denken graag met u mee.

Meer lineaire eenheden:
LTZ8- in palletizer
LTY snel geproduceerd