Mag het een metertje meer zijn?

Deze week hebben we weer een aantal lineaire eenheden met een grote lengte mogen bouwen bij Almotion. Meerdere units met een lengte van 12 meter liggen klaar om naar de Verenigde Staten te verschepen. Deze lineaire units gaan gebruikt worden in een agrarische toepassing voor het besproeien van gewassen.

Lineaire eenheden 12 meter lang

Tandriem met extra hoge voorspanning

Deze toepassing vraagt om een extra hoge voorspanning van de tandriem. Dit is in verband met de hoge kracht die op de tandriem komt als de unit snel omkeert van de beweging naar links naar de beweging naar rechts. Om deze reden is er voor de ‘high power’ uitvoering tandriem gekozen. Deze heeft extra dikke staalkoorden in het polyurethaan.
Bij een tandriemlengte van meer dan 12 meter is het afstellen van deze hoge voorspanning een extra uitdaging. We hebben speciale tools gemaakt om dit nauwkeurig te kunnen doen.

Technische specificaties

Deze lineaire unit is uitgevoerd met een roestvaststalen geleiding. Er zijn drie loopwielwagentjes in de rail gemonteerd om de grote krachten op te kunnen vangen. De slede heeft hierdoor een lengte van 800 mm.
De loopwielgeleiding is op een 45×135 mm aluminium profiel gemonteerd, met extra grote pulleys in een nieuwe eindkap constructie. De aandrijfassen zijn met ringspann elementen spelingsvrij gemonteerd.

Modulaire eenheid LTC

De lineaire eenheid bestaat uit de modulaire eenheid LTC. Meer informatie over de LTC vindt u via onderstaande button.

Lineaire eenheid LTC

Wij denken graag met u mee over uitdagingen op het gebied van lineairtechniek. Neem voor meer informatie vrijblijvend contact met ons op.