Nieuwe zuignappen voor ruwe oppervlakken

Uitbreiding vacuüm zuignappen series

Onze nieuwe vacuüm zuignappen zijn voorzien van een foam rubber pad. Deze zijn specifiek voor ruwe en oneffen oppervlakken ontworpen waarop je gewone zuignappen niet kunt gebruiken. Denk hierbij aan marmer, allerhande tegels, platen met antislipprofiel, cementplaten etc.

Deze speciale zuignappen zijn leverbaar met rechthoekige pads (SNP-serie) en ronde pads (SOP-serie). De pads zijn gemaakt van geranium foam rubber (OF) en zijn oranje gekleurd of neoprene foam rubber (NF) en deze zijn zwart gekleurd.

Ook zijn er verschillende balg zuignappen nieuw in ons assortiment.

Vacuüm zuignappen: hoe werken ze?

Aan de hand van onderstaande afbeelding leggen we u uit hoe vacuüm zuignappen werken.

Simpel uitgelegd komt het bij vacuümtechniek erop neer dat een (soepele) zuignap op het te transporteren voorwerp B wordt geplaatst, waarna in de ruimte onder de zuignap (C) onderdruk wordt veroorzaakt. Deze onderdruk ontstaat door een venturi werking. Bij A wordt er perslucht gezet waarna de vernauwing 4 (venturi) er voor zorgt dat er een substantiële luchtstroom versnelling ontstaat. Door deze luchtstroom plotseling te laten expanderen in ruimte E ontstaat er bij C een onderdruk waardoor er in de zuignap een vacuüm ontstaat en dat de zuignap het voorwerp (B) oppakt.

Om  met vacuümtechniek producten te transporteren zijn er tenminste 2 verschillende onderdelen nodig tw een zuignap en een vacuümejector. Deze twee onderdelen zijn in veel verschillende uitvoeringen leverbaar afhankelijk van de te transporteren producten. De zuignap kan rechtstreeks met de ejector verbonden zijn maar meestal zijn ze separaat geplaatst door ruimtegebrek.

Weet u niet welke zuignap en/of ejector het best is voor uw applicatie? Neem dan contact met ons op, wij helpen u graag verder.