Nieuwsbrief juli 2021

Aluminiumzaag besturen m.b.v. een olieremcilinder

In juni leverden wij een olieremcilinder aan een klant in de metaalindustrie. Deze olieremcilinder zorgt ervoor dat men een aluminiumzaag die midden in de machine zit, op afstand kan besturen. Dit is een goed voorbeeld van een cilinder die op een lastige plek zit.

Olieremcilinder voor aluminiumzaag

Lees meer

 

Gantry lineaire unit in verpakkingsmachine

Almotion produceerde onlangs een Omega Gantry lineaire unit voor een verpakkingsmachine aan een machinebouwer. In de video ziet u hoe de lineaire unit van Almotion met snelheid een horizontale en verticale beweging maakt om de verpakkingen van A naar B te verplaatsen.

Gantry lineaire unit in verpakkingsmachine

Lees meer

 

Aandrijfunits voor XYZ-scanapparaat

Een Nederlandse machinebouwer zocht voor een scanapparaat lineaire eenheden die geschikt zijn voor langzame bewegingen met een last van maar 3 kg. Onze engineers kozen hiervoor de lineaire units van de LT50-serie. Deze robuuste units met de 16AT5 tandriem zijn bijzonder geschikt voor deze toepassing.

Aandrijfunits voor XYZ-scanapparaat
Lees meer

 

Almotion in Aandrijven & Besturen magazine

Het tijdschrift Aandrijven & Besturen bracht afgelopen week hun editie over lineaire aandrijvingen uit. Natuurlijk mocht als expert en enige Nederlandse producent van lineaire eenheden Almotion niet ontbreken. Het onderwerp van het artikel: onze unieke RVS unit.

Open ontwerp en rvs

Lees meer