Nieuwsbrief September 2020

Almotion heeft er een octrooi bij!

Sinds kort heeft Almotion er weer een octrooi bij! De engineers van Almotion blijven innovatieve ontwerpen maken op het gebied van lineaire aandrijvingen. Voor al onze ontwerpen kunnen we octrooi aanvragen.

In 2018 is er een nieuw type lineaire unit speciaal voor de robotindustrie uitgevonden. Maar liefst zeven prototypes zijn er gebouwd en getest, totdat het uiteindelijke ontwerp voldeed aan alle gestelde specificaties.

Lees meer

Helemaal into RVS

In een zeer korte tijd komt Almotion met twee nieuwe lineaire oplossingen van RVS. In juni maakten we de introductie met de lineaire unit LTi45 en in juli kwam de lineaire geleiding van RVS. Beide zijn ze zeer geschikt om te gebruiken voor toepassingen waar corrosiebestendigheid wenselijk is.

LTi45  RVS geleiding

Vulmachine met lineairtechniek en pneumatiek

In deze testopstelling voor een vulmachine zitten zowel onze API cilinders als onze lineaire geleidingen. Ook onze pneumatische grijpers en API ventielen worden gebruikt.

Video

Video stoppercilinders in de palletindustrie

Stoppercilinders zijn speciaal ontwikkeld voor het stoppen van lastdragers op transportbanden. Ze worden vaak gebruikt in de palletindustrie. In de video ziet u de stoppercilinder in actie.

Stoppercilinder pallet

Video