Speciale pneumatische besturing

Voor een klant hebben wij een speciale pneumatische besturing geleverd. Op klantwens is een veelgebruikte manchetafsluiter gebruikt. Binnen in deze afsluiter zit een rubber manchet die door samentrekking de doorvoer gestremd en geopend kan worden, waardoor deze dan afsluit. Deze aanstuursetjes zorgen voor een overdruk waardoor deze rubber manchet sluit en dus de doorvoer afsluit en vervolgens een vacuüm creëert waardoor deze manchet weer opent en naar zijn originele stand terug gaat. Hierdoor komt de doorvoer weer vrij.

Pneumatische besturing  Pneumatische besturing - Almotion

Manchetafsluiter

Over het algemeen zijn manchetafsluiters kleppen waarbij in de behuizing een kunststofslang wordt gemonteerd. De manchetafsluiter kenmerkt zich door zijn eenvoud.
Binnenin deze afsluiter zit een rubber manchet die door samentrekking geopend en gesloten kan worden. Dit aanstuurmechanisme zorgt voor een overdruk, waardoor de rubber manchet sluit en dus de doorvoer afsluit. Vervolgens ontstaat er vacuüm, waardoor deze manchet weer opent en naar zijn originele stand teruggaat. Hierdoor komt de doorvoer weer vrij.

In de geopende positie is er sprake van een volle doorlaat. Met behulp van perslucht wordt de rubberslang 100% dichtgeknepen, waardoor de materiaalstroom geblokkeerd wordt. Door het verbreken van de perslucht komt de rubberslang onder invloed van een vacuüm- of mediumdruk terug in haar oorspronkelijke vorm en ontstaat er een 100% volle doorlaat.

Manchetafsluiter - Almotion    werking manchetafsluiter - Almotion

Pneumatiek Almotion