Reduceerventiel

Het reduceerventiel is onmisbaar in een persluchtsysteem. Dit ventiel zorgt voor een constante druk in uw persluchtsysteem en voorkomt verspilling en verhoogt de veiligheid. Het reduceerventiel wordt gemonteerd tussen de compressor en de verbruiker.
Meestal wordt een perslucht reduceerventiel gebruikt in combinatie met een persluchtfilter en smeertoestel of olievernevelaar. Deze systemen waar onder andere het reduceerventiel onderdeel van is hebben verschillende namen: luchtconditionering,  FRL (Filter, Regulator, Lubricator) of luchtbehandelingsgroep.

Almotion levert meerdere merken voor luchtconditionering. Via de button gaat u naar het complete overzicht.

Luchtconditionering

Knocks luchtverzorging

Voornamelijk leveren wij luchtverzorging van het merk Knocks. Knocks is een degelijk Duits merk met een concurrerende prijs/kwaliteit verhouding en zeer korte levertijden.
Knocks heeft een goed doordacht luchtverzorgingsprogramma voor persluchtsystemen met onder andere hoge precisie reduceerventielen, overdrukventielen, reduceerventielen, veiligheidsventiel voor perslucht, waterafscheider, nevelsmering etc.

Almotion biedt u twee verschillende (reduceerventiel) series aan van Knocks:

  1. multifix serie
  2. futura serie

De Multifix serie is gemaakt van een solide metalen behuizing en is hierdoor zeer robuust. De Futura serie is gemaakt van een speciaal soort kunststof en daardoor wat minder robuust maar economisch gunstiger. De Multifix serie is modulair en hierdoor makkelijk koppelbaar.

Met de luchtconditionering van Knocks bestaande uit een persluchtfilter, reduceerventiel en olievernevelaar bent u verzekerd van absolute topkwaliteit en bedrijfszekerheid.

Indien u wilt weten welk reduceerventiel of een complete luchtconditionering voor uw applicatie het beste is, neemt u dan contact met ons op.

Schematische voorstelling van de werking van een perslucht reduceerventiel:

Instelknop a en spindel b brengt spanning op veer c, wat een kracht op membraan d aanbrengt. Aan de andere zijde van het membraan staat de druk van het medium (e), welke in open verbinding staat met de druk aan de uitgang (h) van het ventiel. Als bijvoorbeeld de druk aan de uitgang zakt, dan drukt de veer klep f verder open, waardoor de toegenomen stroming in staat kan zijn de ingestelde, gewenste, druk te handhaven. ”g” is de inkomende lucht vaaf de compressor.