Roestvast stalen pneumatische cilinder

Recentelijk hebben wij RVS nieuwsitems met u gedeeld. In juni meldden we de komst van de lineaire eenheid LTi45 en vorige maand deelden we de komst van de RVS lineaire geleiding met u. Op gebied van pneumatiek hebben wij ook roestvast stalen pneumatische cilinders. In ons assortiment luchtcilinders hebben wij een serie roestvrijstalen compacte cilinders conform ISO 21287-normen.

Deze luchtcilinder van het Italiaanse merk API lichten we graag even uit.

Compacte cilinders volgens ISO 21287

De serie roestvaststalen cilinders zijn volgens de ISO 21287-norm en is volledig uitgevoerd in AISI316L. De compacte luchtcilinder is voorzien van een ronde buis en externe trekstangen. Daarnaast heeft deze cilinder een strak ontwerp en is gemaakt met aandacht voor details.

Er is tijdens het ontwerp bijzonder veel aandacht besteed aan de eindkappen. Hierdoor zijn er geen externe gietholten, waardoor de kans op vervuiling minimaal is. Alle CIX series zijn met buffers uitgevoerd om de klap van de zuiger aan het einde van de slag op te vangen. Er kunnen een of meer reed-contacten worden gemonteerd.

RVS compacte cilinders ISO 21287

Reiniging roestvast stalen cilinders

Pneumatische aandrijvingen van roestvast staal kunnen eenvoudig met water worden gereinigd. In omgevingen met hoge hygiënische eisen, is het erg belangrijk dat de machines dagelijks met water en zeep worden gereinigd.

Standaard pneumatische cilinders hebben aluminium cilinderbuis, eindkappen en bevestigingsdelen. Al deze zullen corrosie vertonen als ze met water worden gereinigd. Corrosie kan deeltjes op het voedsel brengen, wat verboden is als dit voedsel voor menselijke consumptie is.

Benieuwd naar ons gehele assortiment roestvast stalen cilinders? Via de button gaat u naar overzicht.

Roestvast stalen cilinders