RVS lineaire eenheden in diepvriestaartenmachine

Onlangs maakten wij onze roestvast stalen (RVS) lineaire eenheden voor een klant in de food industrie. De 2 RVS lineaire eenheden LTi60 worden gebruikt in een diepvriestaartenmachine. De units worden gebruikt om 2 verwarmingsblokken naar buiten en naar binnen te bewegen. Voor het maken van deze links-rechts beweging gebruikten onze engineers type 312 loopwielgeleidingen op de LTi60 lineaire eenheden.

RVS lineaire eenheid

De diepvriestaarten worden gemaakt in een stalen ring. Deze stalen ringen moeten op een bepaald moment in het productieproces weer verwijderd worden. Dit gebeurt door ze te verwarmen. De verwarmingselementen moeten in verschillende standen ingesteld kunnen worden: dichter naar elkaar toe voor kleine taarten en verder van elkaar af voor middelgrote tot grote taarten. Onze RVS lineaire eenheden zorgen ervoor dat deze spoelen naar binnen en naar buiten bewogen kunnen worden.

De machine wordt dagelijks schoongemaakt met water en reinigingsmiddelen. Hier is bij het kiezen van de lineaire geleidingen op de units ook rekening mee gehouden. Zo zijn deze ook volledig gemaakt van roestvast staal. Ook hebben ze geen onnodige montagegaten waar vuil in kan blijven hangen.

RVS lineaire eenheid: de LTi60

Onze lineaire eenheid LTi60 is volledig uitgevoerd in roestvast staal. Het open ontwerp van deze lineaire eenheid maakt dat hij zeer goed te reinigen is. Doordat de unit van roestvast staal is gemaakt, kunt u gerust water en agressieve reinigingsmiddelen gebruiken voor het reinigen. De blauwe tandriem is gemaakt van FDA goedgekeurd AU1 blauw polyurethaan.

Meer informatie over de LTi60

Wilt u ook lineairtechniek toepassen in uw machine? Neem contact met ons op, wij denken graag met u mee.

Meer lineaire eenheden:
Maatwerk met standaard lineaire eenheden
LTY snel geproduceerd