RVS schrapers voor loopwielgeleidingen

Almotion heeft sinds kort dé oplossing voor aangekoekt vuil op loopwielgeleidingen; roestvaststalen schrapers voor op de slede. Deze schrapen de vervuiling van de assen af voordat het de loopwielen bereikt. Dit geeft de loopwielgeleiding een langere levensduur en maakt handmatig schoonmaken minder vaak nodig.

RVS schrapers voor loopwielgeleidingen

Goed bestand tegen vervuiling

Een loopwielgelding is van zichzelf al goed bestand tegen vervuiling. Op de geharde stalen ronde assen lopen V-vormige wielen uit gehard staal. Hierdoor is het contactvlak erg klein en worden vervuilingen weggedrukt van het wiel af. Al sinds 1996 leveren wij dit systeem voor machines in erg vuile omgevingen met goede resultaten.

Optie hardnekkige vervuiling

Toch komt er wel hardnekkige vervuiling voor op de geleiding; materiaal wat hard wordt op de assen, bijvoorbeeld beton of suiker. Op de assen koekt het materiaal aan en dit wordt hard, zeker als er niet veel bewegingen worden gemaakt. Hiervoor heeft Almotion nu de extra optie roestvaststalen schrapers op de slede bedacht. De vervuiling wordt hiermee van de assen afgeschraapt voordat het de loopwielen bereikt. De RVS schrapers zijn verkrijgbaar in verschillende maten.

Lineaire loopwielgeleidingen Almotion

Almotion levert een groot aantal loopwielgeleidingen. Voordelen van de loopwielgeleidingen van Almotion zijn:

  • Goed inzetbaar bij toepassingen in een vervuilende omgeving.
  • Geschikt voor hoge snelheden, versnellingen en vertragingen.
  • Standaard werktemperatuur tussen de -20°C en de +80°C. Voor andere temperaturen leveren wij een aantal speciale loopwielen.
  • Eenvoudig in te stellen loopwielen.
  • Leverbaar met assen van 6 mm, 10 mm en 20 mm.

Bekijk onze lineaire loopwielgeleidingen via onderstaande button.

Loopwielgeleidingen

Neem voor meer informatie of advies over lineaire geleidingssystemen contact met ons op.