Semiconductor industrie

Lineairtechniek in de semiconductor industrie

Onze Chinese dealer heeft een aantal LTY180 van Lineairtechniek® verkocht aan de semiconductor industrie. Deze tandriemaangedreven lineaire eenheden worden gebruikt voor handling van LED-schermen. De lineaire eenheden werken met hoge snelheden en zijn ruim 4 meter lang.

Specificaties van de LTY180 van Lineairtechniek®

  • De dubbele lineaire geleiding is gemonteerd op een basisprofiel van Bosch Rexroth type 45×180.
    Het profiel is gevlakt op een speciale freesmachine om een optimale montage te kunnen verwezenlijken. Om de perfecte uitlijning van de lineaire eenheid te verkrijgen zijn er bevestigingsplaten ontwikkeld zodat er een zuivere uitlijning kan plaatsvinden op de machine.
  • De lineaire geleiding bestaat uit twee profielrailgeleidingen van THK met 4 loopwagens (SHS20) die voorzien zijn van speciale “cleanroom vet”.
  • De gebruikte tandriem is een 25ATL10. De  tandriem van de ATL-serie is gelijk aan de AT-serie met het verschil dat deze speciaal ontwikkeld is voor nog grotere krachtoverbrengingen en een hoge nauwkeurigheid.
    De tandriem loopt in een extra profiel

Onderstaande foto’s geven een beeld van deze lineaire eenheid van Lineairtechniek® by Almotion.

 

De LTY180 is al eerder door ons gebouwd en draait naar volle tevredenheid van de klant. De LTY180 is een afgeleide van onze LTY135. De LTY135 wordt meestal gebruikt als Y-as die zeer zwaar belast wordt (draaimoment/gewicht). De LTY is op verschillende manieren op te bouwen afhankelijk welke krachten er toegepast worden in de applicatie. Deze lineaire eenheid wordt grotendeels gebouwd met behulp van onderdelen van reeds bestaande lineaire eenheden van Almotion en heeft hierdoor een korte levertijd.

Indien u graag wilt weten of een LTY lineaire eenheid geschikt is voor uw applicatie neem dan contact met ons op. Ook is het mogelijk om te kijken of wij uw eigen merk lineaire geleidingen kunnen gebruiken bij het maken van een lineaire eenheid van de LTY-serie.

Lineair_semicondutor_industrie.jpg