Speciale slede op klantwens

Deze speciale slede is precies op de wens gemaakt van de klant. Een mooi stukje vakwerk van de frezer! Bij deze slede is op een zeer specialistische manier overtollig aluminium weg gefreesd. Door het overtollige aluminium weg te laten is de slede lichter van gewicht en daardoor een stuk sneller. De slede gaat functioneren in een omega lineaire eenheid. Deze wordt gebruikt in een inpakmachine, waarbij de omega lineaire eenheid plano’s in de machine brengt.

Speciale slede op maatSpeciale slede op maatSpeciale slede op maatSpeciale slede op maat

LTO opstelling

De slede wordt toegepast in een ‘omega unit’ in een LTO opstelling. In een LTO opstelling wordt een X-Z beweging gemaakt door middel van lineaire eenheden. Dit wil zeggen dat een product zowel horizontaal als verticaal bewogen wordt. Denk bijvoorbeeld aan een pick en place machine, waarbij een product opgetild wordt en vervolgens van links naar rechts wordt verplaatst.

Franke lineaire geleiding

De slede wordt samen met een Franke lineaire geleiding geplaatst in de omega lineaire eenheid. Er is gekozen voor een Franke lineaire geleiding omdat deze zeer geschikt is voor hoge snelheden.
Franke lineaire loopwielgeleidingen bestaan uit een rail en een cassette gemaakt van aluminium. Andere voordelen van dit type lineaire geleiding zijn onder andere dat ze in meerdere richtingen te belasten zijn en zeer nauwkeurig zijn.

Heeft u ook een uitdaging op het gebied van lineairtechniek? Neem contact met ons op! Onze engineers voorzien u graag van het juiste advies.

Meer lineairtechniek:
Standaard lineaire eenheden gemaakt op de wens van de klant
LTZ80 in palletizer