Standaard Lt80S unit met speciale slede

Kortgeleden hebben wij een standaard Lt80S, maar dan net even anders, mogen leveren aan een klant van ons in de machinebouw. Voor een toepassing met grote krachten op de lineaire unit, was het nodig om meerdere geleidingswagens te plaatsen. Daarnaast moesten ze op een redelijk grote onderlinge afstand van elkaar blijven.

lineaire geleiding LT80S - Almotion  Lineairtechniek LT80S slede - Almotion

Dit was een redelijke uitdading. Wij hebben dit vraagstuk opgepakt en opgelost door de Lt80S unit te voorzien van een langere slede, namelijk met een lengte van 500 mm. Intern zijn er twee standaard sledes met elk twee kogelomloop wagentjes met bouwgrootte -20-. Dit zorgt ervoor dat grote krachten kunnen worden opgenomen.

De lineaire eenheden zijn standaard voorzien van uitwendige smeernippels. Hierdoor kan de interne geleiding nagesmeerd worden, zonder demontage. Bij deze uitvoering hebben we de smeerfunctie behouden. Vanaf de buitenkant kunnen alle vier de wagentjes van vet worden voorzien.

Lineaire eenheid Lt80S

Sinds 2 jaar produceert Almotion de Lt60S en Lt80S units. De lineaire eenheid van de Lt80S-serie kan geleverd worden met een interne loopwiel- of profielrailgeleiding. De breedte van het profiel is 80 mm en de slede kan geleverd worden met een lengte van 220 of 280 mm. De unit is voorzien van een tandriem type 32 AT10. Daarnaast heeft hij een interne kogelomloop railgeleiding maat -20- en een intern smeersysteem.

Lineaire eenheid Lt80S