Stoppercilinder ging 9 jaar mee

Deze stoppercilinder ging maar liefst 9 jaar mee. De cilinder uit 2013 is nu pas aan vervanging toe. Almotion levert dit soort cilinders al jaren voor interntransportsystemen. Deze pneumatische cilinders hebben een extra sterke geleiding van de zuigerstang. Als u kijkt naar het uiteinde van de zuigerstang kunt u goed zien waarom deze cilinder aan vervanging toe is. De stoppercilinder wordt gebruikt in een fabriek van houten pallets.

Pneumatische stoppercilinder

Stoppercilinders

Stoppercilinders zorgen ervoor dat een object op een bepaalde positie gestopt wordt. Dit type persluchtcilinder kan objecten tegenhouden en weer vrij geven. Dit is mogelijk doordat de zuigerstang een groot gewicht aankan. Slaglengte maakt voor een stoppercilinder minder uit en is daarom bij dit soort cilinders dan ook beperkter. Stoppercilinders zijn verkrijgbaar met zowel enkelwerkende als dubbelwerkende functie.

Bekijk ons assortiment aan stoppercilinders via onderstaande button.

Stoppercilinders

Heeft u een uitdaging op het gebied van pneumatiek? Onze adviseurs staan u graag te woord om een passend advies te geven. Neem gerust eens contact op.

In onderstaande video ziet u een stoppercilinder in actie.

Meer pneumatiek:
Aluminiumzaag besturen m.b.v. een olieremcilinder
Ultrasoon reiniger