Twee lineaire eenheden als broertjes naast elkaar

Afgelopen week leverden we 2 lange lineaire eenheden die parallel aan elkaar lopen aan een klant in de groenteteelt. De uitdaging bij deze lineaire eenheid was om water te sprayen op een grote oppervlakte. Dit hebben wij mogelijk gemaakt door de units gekoppeld parallel te laten lopen met behulp van een koppel-as. De machine wordt gebruikt voor het besproeien van gewassen.

De lineaire units zijn maar liefst 7 meter lang. De te sprayen oppervlakte is 8 bij 3 meter. Om de 2 LTC units gelijk te laten lopen komen er tussen de tandriemschijven 2 Rotex-koppelingen GS24 en een speciale buis met diameter -30-.

Speciale slede en sterke tandriem

Door een speciale slede te plaatsen loopt de tandriem bovenop het profiel. Hierdoor kan deze niet onder de unit doorhangen. De sterke 16AT10 tandriem heeft de kracht om de lasten te kunnen bewegen. Als de tandriem aan de onderkant van het profiel zou lopen, zou deze tot wel een halve meter gaan doorhangen. Dit is optisch niet gewenst.
Om deze reden is er een slede gebouwd met een omloopmeenemer. Deze zorgt ervoor dat het ophangpunt voor de sproeier aan de onderkant zit en de tandriem bovenop het profiel loopt.
Verder is er rekening gehouden met corrosiebestendigheid vanwege de hoge luchtvochtigheid. We hebben daarom een roestvaststalen loopwielgeleiding type C45 gemonteerd.

LTC lange lineaire eenheden Lineaire eenheid omloopslede
2 LTC’s van 7 meter lang              De slede en tandriem bovenop

Lineaire eenheden LTC

De LTC modulaire lineaire eenheden van ons merk Lineairtechniek© zijn toepasbaar in veel verschillende situaties. Met verschillende formaten extrusieprofielen, geharde loopwielen over geharde assen en meerdere maten tandriemen kunt u met deze lineaire eenheid veel kanten op. De unit kan goed tegen vervuiling en is verkrijgbaar in een speciale ‘food’ uitvoering in RVS.

LTC lineaire eenheden

Wenst u meer informatie over deze lineaire eenheden? Neem dan contact met ons op. Onze specialisten staan voor al uw vraagstukken klaar.