Vacuüm zuignap

Productielijn met flexibele verpakkingen? Geen probleem!

Flexibele verpakkingen (film, folie of papier) zijn over het algemeen niet makkelijk te handelen in een productielijn. Makkelijker zijn de harde verpakkingen zoals karton en allerhande soorten hard plastic. Voor flexibele verpakkingen moet u een speciale zuignap hebben.

vacuüm zuignap flexibel

Bij flexibele, zachte verpakkingen zijn een aantal omstandigheden belangrijk:

  • de dikte van het materiaal
  • de afmetingen van de verpakkingen
  • snelheid
  • de kwetsbaarheid van de inhoud
  • de variaties van de verpakkingen op dezelfde lijn

Een oplossing die wij u kunnen bieden is een ultradunne zuignap (0,25 mm!) die zich aanpast aan uw verpakkingszak. Door zijn bloemvormige en ultradunne zachte afdichtlip heeft deze een  uitstekende afdichting.

Deze zuignap is geschikt voor de voedingsmiddelen en wordt geleverd in twee uitvoeringen:

  1. STP35 ø 35 mm met interne draad 1/4″.
  2. STP60 ø 61,5 mm met interne draad 3/8″.

Beide zuignappen zijn leverbaar in blauwe silicone of witte silicone uitvoering. De witte silicone uitvoering is zeer geschikt voor zachte verpakkingen en de blauwe voor de wat hardere verpakkingszakken. STP is gemaakt van voedselveilig POM en silicone. Hierdoor zijn de zuignappen geschikt voor de behandeling van voedselverpakkingen. De dubbel versterkte ribstructuur zorgt voor een sterke zuignap die zeer effectief is en een hoge grijpcapaciteit heeft. Deze vacuüm zuignap wordt veel gebruikt in de voedingsindustrie voor handling van o.a. snoepzakken, broodzakken, chips zakken en andere plastic zakken. De STP is ook geschikt voor handling van zakken waspoeder, wasmiddel, tissues, kleine post/pakketzakken, etc.

Specificaties STP

Heeft u vragen over de STP serie of andere zuignappen? Neem dan contact met ons op.

 

Ga naar het vacuüm-handling gedeelte van onze website.