Volledige RVS unit

In juni kwamen we al met het nieuws dat we een volledige serie RVS units in het assortiment hebben. Trots zijn we op het feit dat deze unit enorm goed ontvangen wordt en dat we al enkele mooie roestvast stalen units hebben mogen leveren aan onze klanten in de machinebouw.

Afgelopen week hebben we nog een RVS unit met FDA goedgekeurde tandriem mogen leveren.

Deze lineaire eenheid wordt in dit geval gebruikt voor een sanitaire toepassing. Voor deze toepassing is een goede reiniging erg belangrijk. Het reinigen gebeurt namelijk met water en een agressief middel en wordt met de hoge druk afgespoten. Er zijn daarom “afwateringsgaten” in het basisprofiel gemaakt. De unit wordt op zijn kop gemonteerd en het water blijft dan niet staan in het U-vormig profiel. Alle onderdelen van de unit zijn in RVS uitgevoerd.

Volledig RVS unit - Almotion

Lineaire eenheid LTi45

De Lineaire eenheid LTi45 van roestvast staal is een nieuwe lineaire unit van Almotion. De LTi45 is leverbaar in 3 typen:

  • LTi45-TRB-C45: dit is een unit voorzien van een RVS loopwielgeleiding
  • LTi45-TRB-S20i: deze unit is voorzien van een RVS profielrailgeleiding met een enkele loopwagen
  • LTi45-TRB-S20Di: dit is een lineaire een voorzien van een RVS profielrailgeleiding met dubbele loopwagens

De lineaire eenheden van de LTi45 serie, zijn volledig van roestvast staal en hebben een blauwe FDA tandriem, AT10, 16mm. Het gaat om een lineaire eenheid met een open uitvoering. Een open ontwerp was zeer wenselijk, zodat alle componenten goed gereinigd kunnen worden. Dit geleidingssysteem kan dus geleverd worden met geharde wielen of een railgeleiding. Dit is een lineaire geleiding welke uitstekend geschikt is voor de voedingsmiddelenindustrie.

Meer info over de verschillende uitvoeringen? Ga naar in productpagina.

Lineaire eenheid LTi45