Zuigerstangloze cilinder gereviseerd

Deze week reviseerden wij met spoed een zuigerstangloze cilinder. Deze cilinder was vastgelopen in de machine van de klant. Binnen korte tijd repareerden de engineers van Almotion de cilinder. Het gaat om een dubbelwerkende cilinder van Medan met een diameter van 40 mm en een slag van 700 mm. Een aantal onderdelen zijn vervangen, zoals de binnenband, de zuigers en de afdichtring. De cilinder werkt nu weer naar behoren. Zo voorkomen we verdere machinestilstand en kan de klant de cilinder weer inbouwen.

Zuigerstangloze cilinder gereviseerd
Op de foto de gereviseerde cilinder met de oude (vervangen) onderdelen eronder

Zuigerstangloze cilinder PLF van Medan
De zuigerstangloze cilinder PLF van Medan kan gebruikt worden in diagonale, horizontale en verticale beweging. Deze cilinder heeft in beide richtingen dezelfde krachten. De inbouwmaat is gehalveerd, waardoor ruimte wordt bespaard. Het binnenste deel van de zuiger is via de gleuf verbonden met het buitenste deel. De zuiger kan geleverd worden met en zonder magneet. De eindbuffering kan aan beide zijden ingesteld worden.

Een aantal eigenschappen van de PLF-serie zuigerstangloze cilinders:

  • een gelijke kracht in allebei de richtingen
  • in horizontale, verticale en diagonale richting te bewegen
  • beschikbare slaglengte van 100 t/m 5700 mm
  • meer ruimte door kleinere inbouwmaten
  • hoge snelheden en versnellingen

Zuigerstangloze cilinders PL en PLF serie

Heeft u ook een cilinder die snel gerepareerd moet worden? Of wilt u advies over welk type cilinder het meest geschikt is voor uw toepassing? Neem contact met ons op.

Meer pneumatiek:
Oude pneumatiekers kunnen het nog
RVS persluchtcilinder voor de zeevaart