Zuigerstangloze cilinder met loopwielgeleiding

Almotion heeft zich de afgelopen 18 jaar gespecialiseerd in pneumatiek en lineairtechniek. In een aantal gevallen combineren wij deze technieken. In dit nieuwsbericht brengen wij onze zuigerstangloze cilinder gecombineerd met de D10 lineaire geleiding onder de aandacht.

Soms is de inbouwruimte zeer beperkt of kan men geen gebruikmaken van een motor (bijv. in een explosief veilig of “food” omgeving). In dat geval kan men een zuigerstangloze cilinder toepassen.
De loopwielgeleiding D10 kan worden gebruikt in een omgeving waar het vochtig is, daar waar wij RVS-wielen en -assen toe kunnen passen. Zo ontstaat er een ideale combinatie voor bijvoorbeeld de voedingsmiddelenindustrie; een luchtcilinder met een loopwiel geleiding met RVS-onderdelen.

Het grote voordeel van de loopwielgeleiding van Almotion is dat wij een ronde as combineren met een V-groef wiel. Mocht er vuiligheid (zoals groenteresten of zaagsel) op de as komen, dan zorgt deze as-wiel-combinatie ervoor dat de vuiligheid van de as gedrukt wordt. Op deze manier kan de cilinder blijven werken ondanks eventuele vuiligheid op de assen.

Op de foto is een voorbeeld te zien van een zuigerstangloze cilinder, diameter 32 met een loopwiel geleiding D10. Deze zet kisten met groente over van de ene op de andere lopende band.

Almotion levert kwaliteit op gebied van pneumatiek en lineairtechniek. Met onze eigen engineerings- en productie afdeling zijn wij in staat om u op maat gemaakte oplossingen te bieden, voor zowel pneumatiek als voor lineairtechniek.

Wenst u meer informatie over de zuigerstangloze cilinder met een loopwiel geleiding, of over andere pneumatische of lineair techniek oplossingen, neem dan gerust contact met ons op.